• ISBN:
  9789633106976
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  444
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

A hóhér háza

 

Olvass bele!
 • ISBN:
  9789633106976
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  444
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

„Nagymi, most teherautók jönnek és cukrot hoznak meg lisztet és olajat és gyógyszereket, kinyíltak a határok és szabadság van, érted?, mire nagymama ingerülten válaszolta, Tudom én, de a lány szelíden folytatta, hogy Nagymi, most új világ jön, érted?, mire a nagymama szelídebben mondta, Már annyiszor volt új világ.”

Az elbeszélő lány épp 18 éves, amikor „elkezdődik” a regény: az első pisztolylövések jelzik az elején és végén a romániai forradalmat, amely köré úgy épül a mű, hogy közvetlenül egyszer sem ejt róla szót. Felrobban egy világ, ki tudja, mi jön ezután. – Szilágyi Zsófia, Jelenkor.

A hóhér háza arra példa, hogy az önmagában is sűrű matéria egy kivételes és fájdalmas szépségű, kiválóan megformált regényben ülepedik le. – Deczki Sarolta, ÉS.

Fejlődés- és családregény, korrajz, és már-már hátborzongató, a kegyetlenségig elmenő, sokszálú, gazdagon szőtt történet egy családról. Arról, hogy abban a sivárságban, szabadsághiányban, teljes kiszolgáltatottságban hogyan élte túl, vagy „nem élte túl” ez a család azokat az évtizedeket. – Fekete Vince, Székelyföld.

Tompa Andrea regénye összetett szimbolikájú, több szinten zajló és sokféleképpen olvasható nagyregény, amely akkurátusan megírt és lezárt, egy mondatba sűrített fejezeteivel már-már bántóan éles, pontos korrajz, fejlődés- meg családregény, könyörtelen szembenézés a közelmúlttal, apákkal, anyákkal és kikerülhetetlenül önmagával is. – Vida Gábor, Népszabadság.

További ajánlatunk

Nagy Imre testamentuma, a Magyar Golgota
borító: Nagy Imre testamentuma, a Magyar Golgota>
999 Ft
Jelentés öt egérről
borító: Jelentés öt egérről>
1 999 Ft
Az irodalom ellenségei
borító: Az irodalom ellenségei>
2 390 Ft
Északról hegy, délről tó, nyugatról hegyek, keletről folyó
borító: Északról hegy, délről tó, nyugatról hegyek, keletről folyó>
1 290 Ft
Isten szemtelenül fiatal
borító: Isten szemtelenül fiatal>
1 690 Ft
Ott mi van?
borító: Ott mi van?>
1 590 Ft
Pénteken vasárnap
borító: Pénteken vasárnap>
1 390 Ft
Állástalan táncosnő
borító: Állástalan táncosnő>
2 390 Ft

Hasznos holmik