Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Gondolatok, viták világunkról - múltunkról, jelenünkről

Válogatott tanulmányok és írások

Székely Gábor

Kiadó : Kossuth Kiadó

492 oldal

Megjelenés éve : 2017

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

990 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 

A ​kötet a szerző 2014-ben megjelent Háborúk, forradalmak és a fasizmus kora című műve folytatása. A 33 írás többsége még nem jelent meg máshol.
   A Háborúk könyve sok éves kutatómunka első része. Anyagait a szerző Londoban, Washingtonban és Moszkvában gyűjtötte.
   A Viták, megjegyzések című rész 14 rövidebb írásában visszatér fő kutatási területéhez,a hitleri Németországhoz, jelezve, hogy Adolf Hitler korántsem demokratikus, parlamentáris módon került hatalomra.
   Ezt vitacikkek követik Kis Jánossal, illetve Mogyorósi Géza berlini tudósítóval. A szerző megjegyzésket fűz a Kádár-korszak bemutatásáhóz, a Romsics Ignác és Gerő András nevével fémjelzett antiszemitizmus-vitához, valamint a 2010-es évtized új emlékműveihez, a Veritas Intézet körüli eseményekhez, Ságvári Endre utóéletéhez, s világunk mai állapotához.
   Az Előadások, beszélgetések című rész hat írása két tematikába sorolható: előadások a szerző által kutatott történelmi támákról (háborúk, Komintern, Németország), valamint a történelem oktatásáról. Ez utóbbi olvasmányosabbá tételében Majoros István, Knausz Imre, Szakály Sándor, Miklósi László és Nagy Péter Tibor voltak a szerző segítségére.

A szerzőtől megjelent: Háborúk, forradalmak és a fasizmus kora (pdf formátumban)


 
 

© 2010 multimediaplaza.com