• KIADÓ:
  Athenaeum
 • OLDALSZÁM:
  360 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789632937373

Anjouk IV. - Szent György testvérei

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Athenaeum
 • OLDALSZÁM:
  360 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789632937373

1326. Anjou Károly úgy érzi, a három évvel korábbi tengermelléki hadjárattal lezártnak tekintheti a belháborúk korszakát, és fényes visegrádi udvarából nekifoghat egy erős birodalom felépítéséhez. Felesége már a második egészséges fiúgyermekkel ajándékozza meg, piacain végre értékálló, erős pénz cserél gazdát, Erdélyben és a Felvidéken egymás után tárják fel a zsíros ezüstbányákat, ő pedig a keresztény királyok közül elsőként saját, világi lovagrendet hoz létre, amely Szent György nevét viseli.
Ám ahogy negyedszázados uralkodása során újból és újból mindig, úgy ezúttal is felüti fejét a baj: Dalmáciában belháború tör ki, a Kőszegiek és a Babonicsok saját szakállukra nyugat felé settenkednek, Havasalföldön pedig Basarab vajda kezd sötét ténykedésbe, miután függetleníti magát a magyar királytól.
Visegrádon eközben egyre erősebbé és befolyásosabbá válik a Bátor Attila örökségét őrző Lackfi István, de ott van az udvarban az az ember is, akit túlontúl nyomasztanak a múlt árnyai, és aki maga sem tudja, bírhat-e szabadulni régi esküje terhétől: Zách Felicián.

Bíró Szabolcs nagyszabású történelmi regénysorozatának negyedik része egyben egy új trilógia első kötete is, benne régi és új szereplőkkel, fénnyel és árnyékkal, sárral és ezüsttel, nyílt háborúval és udvari intrikákkal. Az aranyliliom szebben virágzik, mint eddig valaha, árnyékában pedig lassan felnő egy új nemzedék, hogy megvesse lábát ebben az erőre épülő, szép új világban.

További ajánlatunk

Tündérváros
borító: Tündérváros>
2 380 Ft
Chiara
borító: Chiara>
1 990 Ft
A tűzoszlop
borító: A tűzoszlop>
3 990 Ft
A szerelmes Királynő
borító: A szerelmes Királynő>
2 590 Ft
Sasok a viharban
borító: Sasok a viharban>
2 390 Ft
Spartacus – A felkelés
borító: Spartacus – A felkelés>
490 Ft
Hívja Leonyid Brezsnyevet
borító: Hívja Leonyid Brezsnyevet>
990 Ft
Apácabordély
borító: Apácabordély>
1 290 Ft

Hasznos holmik