Egyenes úton - egyedül

Női remekírók sorozat

Olvass bele!

Mondhatnánk, hogy múlt század eleji lányregény, de nem, ez nem egy szirupos történet, hanem hét lány sorsa, kik közül négyen mások, mint a többség, és ketten elkeseredett harcot vívnak a boldogságukért.
A női emancipáció, annak minden előnyével és hátrányával, éppen elsöpörni készül a rájuk kényszerített korabeli tradíciókat és elvárásokat, amikor Balázs Ágnes és két húga árván marad. A tizenhat éves Ágnesre hárul két húgának az iskoláztatása, erkölcsi és szellemi nevelése. A feladatot lelkiismeretesen végző lánynak egyetlen kívánsága formálódik a kemény évek során: hogy egyszer csakis önmagának, önmagáért élhessen.
Az Oroszi-lányokat apjuk vakmerőnek és szabadnak nevelte, a négy lány mégis más-más elveket vall, s szüleik nem csekély aggodalmára az élettel szemben támasztott igényeik, vágyaik is nagyon különbözőek.
Hogy közülük ki éri el a célját, és melyikük sorsa fordul tragédiába, az kiderül Ritoók Emma emóciókkal teli, szép könyvéből, mely már csak minősége és szellemi gazdagsága folytán sem maradhatott ki a Női remekírók sorozatból.

A szerző, akinek ősei között Hunyadiak, Báthoriak, Bethlenek bukkannak fel, ezzel a művével 2000 koronát nyert az Új Idők pályázatán.

További ajánlatunk

Minden életemben szerettelek
borító: Minden életemben szerettelek>
3 199 Ft
Jesus Herrera
borító: Jesus Herrera>
3 499 Ft
Elvakult szerető
borító: Elvakult szerető>
690 Ft
Átszakadó vágyak
borító: Átszakadó vágyak>
990 Ft
Üzenet a palackban
borító: Üzenet a palackban>
1 990 Ft
A boszorkány és a herceg
borító: A boszorkány és a herceg>
2 590 Ft
A szökőkút
borító: A szökőkút>
2 690 Ft
Szívszelidítő
borító: Szívszelidítő>
2 570 Ft

Hasznos holmik