• KIADÓ:
  Bookline Könyvek
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
 • OLDALSZÁM:
  288 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789634335139

Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Bookline Könyvek
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
 • OLDALSZÁM:
  288 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789634335139

„Az öngyilkos merénylő felrobbant kocsiját fotóztam Irakban. Az összegyűrt kasztni úgy ékelődött a falba, mintha köré építették volna a romokat. Egy rémült katona intett megálljt, majd magyarázat helyett rám szegezte a fegyverét.”

Földes András, az Index újságírója rutinmunkára indult a déli határhoz, de végül a közel-keleti háború mélyén találta magát. Bejárta a hadurak fogságába esett Líbiát, gyilkos drónok elől menekült az iraki fronton és Afrikáig hajózott egy csapat anarchistával. Hároméves útján gyűjtött információkat afgán zsoldosoktól, embercsempészektől és hippimennyországot ácsoló naiv önkéntesektől.

Az izgalmas dokumentumregény azonban nem csak a Föld legforróbb konfliktuszónáit tárja elénk. A káosz közepén lesz érthető, miért érezzük Európában is, hogy felfordult velünk a világ. A Föld alapjaiban változott meg, amióta az internet és a high-tech kütyük mámorában elfelejtettünk kinézni az ablakon. A menekültválság is csupán jel volt, hogy nagy dolgok zajlanak odakinn, amelyekbe a szerzőt kísérve most az olvasó is betekinthet.

A szerző útközben döbbent rá, hogy a világot átformáló változások a saját magánéletét is alaposan megkavarták. A kalandos, de minden elemében igaz történetekben felvillan még Magyarország elmúlt néhány éve, és az is, hogy mi történik az újságíróval két bevetés közt.

A Pulitzer emlékdíjas Földes András szórakoztató, és sokszor humoros könyve arra keresi a választ, hogy miként lehetünk úrrá a kaotikus 21. századon. És persze, hogy mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk.

További ajánlatunk

Törékeny Európa
borító: Törékeny Európa>
1 990 Ft
Azok a koalíciós évek
borító: Azok a koalíciós évek>
1 990 Ft
Civilizációs válság Magyarországon
borító: Civilizációs válság Magyarországon>
1 290 Ft
A Népszabadság kivégzése
borító: A Népszabadság kivégzése>
1 990 Ft
The European perspectives after the global crisis
borító: The European perspectives after the global crisis>
990 Ft
Pokol mélyén rózsakert
borító: Pokol mélyén rózsakert>
790 Ft
A szociáldemokrata párt várospolitikája
borító: A szociáldemokrata párt várospolitikája>
990 Ft
Azok a kilencvenes évek
borító: Azok a kilencvenes évek>
1 290 Ft

Hasznos holmik