• FORDÍTOTTA:
  Dövényi Ibolya
 • EREDETI CÍM:
  Why We Dream
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  296 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • ISBN:
  ISBN 9789634332954

Miért álmodunk?

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Dövényi Ibolya
 • EREDETI CÍM:
  Why We Dream
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  296 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • ISBN:
  ISBN 9789634332954

Miért álmodunk?
Hogyan működnek az álmok?
Miként tudjuk javunkra fordítani álmainkat?

Életünk egyharmadát alvással és álmodással töltjük. Az álmok létfontosságúak fizikai, illetve lelki egészségünk szempontjából. Az Oxfordi Egyetemen végzett és tudományos újságíróként dolgozó Alice Robb Peruban találkozott először a tudatos álmodás technikájával, és ez a tapasztalat akkora hatással volt rá, hogy elhatározta, alaposan tanulmányozza az álmok világát.
A tudatos álmodás során tisztában vagyunk azzal, hogy álmodunk, és képesek vagyunk befolyásolni az álom folyamatát. A tudatos álmodás ezáltal fejleszti az önismeretet, elősegítheti a traumák feldolgozását, megkönnyítheti a tanulást, és segíthet kreatív és alkotó énünk kibontakozásában.
A Miért álmodunk? című könyv egyrészt bemutatja az álomkutatás legújabb elméleteit, másrészt pedig olyan gyakorlati tanácsokat ad, melyeket követve mi magunk is megtapasztalhatjuk a tudatos álmodás jótékony hatásait.

„Elkezdtem álomnaplót vezetni, amibe minden reggel aprólékos gondossággal lejegyeztem minden részletet, ami megmaradt az egyes álmaimból. Olvastam ugyanis, hogy ezt fontos minden áldott nap elvégezni, bármennyire unalmasnak vagy töredezettnek tűnnek is az álmok. Az eredmény szinte azonnali volt: alig pár hét alatt a nem emlékszem semmire, illetve a rövid próbálkozástöredékektől (A Diótörőt nézem? Volt ott egy pók?) eljutottam oda, hogy két-három oldal hosszú, összefüggő narratívában örökítettem meg szinte minden egyes éjszaka után az álmaimat. Az új éjjeli életem ugyanolyan mozgalmas és nemkülönben szórakoztató volt, mint az ébren töltött óráim. Le voltam nyűgözve: rájöttem, hogy egész életemben ilyen módon álmodtam, csak eddig gyorsan elfelejtettem az álmaimat, hagytam, hogy az emlékük elhalványuljon, majd eltűnjön, nyom nélkül. Vajon milyen kalandokat hagytam örökre a feledés homályába veszni? Micsoda lehetőségeket – egy fontos felismerést vagy csak a valóságtól való átmeneti szabadulást – hagytam elúszni?”

További ajánlatunk

Meseterápiás utak és kalandok
borító: Meseterápiás utak és kalandok>
3 499 Ft
Boldogtalanság és evolúció
borító: Boldogtalanság és evolúció>
2 490 Ft
Atomi szokások
borító: Atomi szokások>
4 970 Ft
10X - Az egyetlen különbség siker és kudarc között
borító: 10X - Az egyetlen különbség siker és kudarc között>
4 970 Ft
A harmónia mint döntés 
borító: A harmónia mint döntés >
1 990 Ft
Szülés utáni depresszió
borító: Szülés utáni depresszió>
1 990 Ft
Mindenki hazudik
borító: Mindenki hazudik>
2 799 Ft
Lelki köldökzsinór - Beszélgetek a kisbabámmal
borító: Lelki köldökzsinór - Beszélgetek a kisbabámmal>
2 290 Ft

Hasznos holmik