• FORDÍTOTTA:
  Bertalan György
 • EREDETI CÍM:
  French Kids Eat Everything
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  374 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
 • ISBN:
  ISBN 9789634753643

Falra hányt borsó?

Tíz egyszerű szabály a francia szülőktől a gyerekek vidám és egészséges táplálkozásáért

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Bertalan György
 • EREDETI CÍM:
  French Kids Eat Everything
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  374 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
 • ISBN:
  ISBN 9789634753643

Amikor Karen Le Billon kis családjával Kanadából férje szülőfalujába, Franciaország északi csücskébe költözik, felkészül arra, hogy másik kultúrába csöppennek. Arra azonban nem számít, hogy kioktatják, amikor nyűgös kislányát egy kis finomsággal akarja megvigasztalni, vagy kerek-perec megtiltják neki, hogy a nagyobbik gyereknek ebédet csomagoljon az iskolába. Karen csak ámul-bámul, hogy a francia gyerekek nem válogatnak, minden ételt vígan bekebeleznek, legyen az cékla vagy karalábé, brokkoli vagy spenót. Nem nassolnak, és nem lapátolják be villámgyorsan az ételt, hogy rohanjanak vissza játszani. Vajon mi a titka a francia szülőknek?
Karen hamarosan felfedezi a „kajaszabályok” jelentőségét. A francia szülők ezek segítségével ismertetik meg gyermekeit az étkezési szokásokkal és hozzájuk kötődő illemszabályokkal, szoktatják rá lépésről lépésre, vagy inkább falatról falatra az egészséges ételekre, amelyek lehetnek nagyon finomak is. Így tanítják meg őket arra, hogy nemcsak az számít, mit eszik az ember, hanem az is, hogyan.
A Falra hányt borsó? egy szeleburdi, de kíváncsi és minden újra nyitott család személyes hangvételű, szórakoztató története mulatságos anekdotákkal, hasznos étkezési és főzési tanácsokkal, tippekkel, trükkökkel és étvágygerjesztő receptekkel. Kedves humorral és tabudöntögető szemlélettel beszél családról, szülőkről és gyerekekről, ételekről. Útmutatást, inspirációt és gyakorlati ötleteket ad, hogyan együk magunkat boldoggá és egészségessé!


KAREN LE BILLON a University of British Columbia professzora. 2011-ben beválasztották a 40 legsikeresebb 40 év alatti kanadai közé. Az írónő Oxfordban végzett, doktori fokozatot szerzett, öt tudományos szakkönyv, valamint a Getting to Yum című útmutató és szakácskönyv szerzője, amelyben a kisgyerekek ízérzékelési képzésének rejtelmeibe vezeti be az olvasót. Családjával együtt hol Kanadában, hol Franciaországban él.

További ajánlatunk

„Hogyan segítsek én terajtad” - Segítő kapcsolatok a mesékben
borító: „Hogyan segítsek én terajtad” - Segítő kapcsolatok a mesékben>
3 999 Ft
Meseterápiás utak és kalandok
borító: Meseterápiás utak és kalandok>
3 499 Ft
Anya lettem, most mi lesz???
borító: Anya lettem, most mi lesz???>
2 490 Ft
Mesék a felnőtté válásról
borító: Mesék a felnőtté válásról>
2 290 Ft
Harag és frusztráció
borító: Harag és frusztráció>
580 Ft
Szólj vissza a Facebooknak!
borító: Szólj vissza a Facebooknak!>
1 990 Ft
Nyomoznak a betűk
borító: Nyomoznak a betűk>
900 Ft
A magatartás multidiszciplináris tudománya
borító: A magatartás multidiszciplináris tudománya>
1 590 Ft

Hasznos holmik