Az Ezüst-tó kincse

Hallgass bele! (részlet)

Az Ezüst-tó kincse Karl May legendás vadnyugati hőseinek valóságos találkozóhelye. Benne randevút ad egymásnak a két legnagyobb fehér vadász, Old Firehand és Old Shatterhand. Találkozhatunk a mókás bőrszoknyában rohangáló, szórakozott alaknak tűnő Droll nénivel, akinél a bohókás külső a Vadnyugat egyik legbátrabb, legtisztességesebb és legsikeresebb fejvadászát rejti, és Bicegő Frankkel, Shatterhand hírneves, különc társával. Összefut a két mulatságos páros is, a hősies Púpos Bill és társa, a mindig versben beszélő Nyakigláb Jimmy az egyik részről, s Hosszú Davy, a sokbeszédű vadász szófukar barátjával, Vastag Jemmyvel a másik részről. A kötet ármánykodó gonosza a hiú és kapzsi cornel, aki a kegyetlen csavargók, a trampek bandájával újabb és újabb rablásokat, gyilkosságokat követ el, hajszolva az indiánok kincsét és a fehérek pénzét.
Szerepel a történetben titkos bánya, még titkosabb aranylelőhely, vasútépítés, vonatrablás, egy megvadult párduc megfékezése, hajóskaland, banditahajszolás, szélhámos csodadoktor különös nevű orvosságokkal (melyek mind pusztán vízből állnak, úgy mint Aqua salamandra vagy Aqua chimborrassolaria), a Butler-farm ostroma, egy rettenetes vízcsapda és több indián párharc, valamint egy tökéletes önuralmú skót lord, aki mindenkivel fogadni szeretne. A sok nagy ívű, színes romantikus leírás és a hősies kalandok elbeszélése folyamatosan váltakozik a mulatságos jelenetekkel, harsány szócsatákkal és a valódi Vadnyugatot megidéző hiteles és kevésbé hiteles történelmi apróságokkal.

Galambos Péter, azaz Galamb előadása emlékezetesen idézi fel kamaszkorunk olvasmányát, és mesélő tehetsége a mai kamaszokkal is megkedvelteti a klasszikus indiánregényt.

1. A fekete párduc
2. Az ördög nem alszik
3. A tutajosok táborában
4. A vadon törvénye
5. A Hullámzó Préri
6. Vágtatás az éjszakában
7. A Butler-farm ostroma
8. A kuruzsló
9. Csel és ellencsel
10. Régi bűnök
11. Indiánok fogságában
12. Négyes párviadal
13. Árulás
14. Az Ezüst-tó titka

További ajánlatunk

A csillagösvény lovasai
borító: A csillagösvény lovasai>
2 590 Ft
A fűszerkatona
borító: A fűszerkatona>
2 590 Ft
Matilda
borító: Matilda>
2 590 Ft
A kis hableány
borító: A kis hableány>
1 890 Ft
Winnetou
borító: Winnetou>
1 490 Ft
Winnetou - Old Shatterhand
borító: Winnetou - Old Shatterhand>
1 490 Ft
Az Ezeregyéjszaka legszebb meséi
borító: Az Ezeregyéjszaka legszebb meséi>
2 390 Ft
A kis Mukk története és más mesék
borító: A kis Mukk története és más mesék>
2 390 Ft

Hasznos holmik