apple store link google play link

A ketogén csoda

Nem fogyókúra - gyógyító étrend!

Olvass bele!
apple store link google play link

Gerle Éva blogger-újságíró, író 2015 tavaszán kezdte a ketogén diétát s vele együtt a komoly edzéseket. Életmódváltása eredeti célja nem a fogyás volt (bár ismert a ketogénnek ilyen hatása is), „hanem az, hogy megtaláljam az elveszett kapcsolatot a testem és a tudatom között. Értsem, mit jelez a testem, mikor vagyok fáradt, túlterhelt, szomjas, éhes, és lehetőleg csak akkor egyek, ha igazi éhséget érzek, és e megértés ahhoz segítsen hozzá, hogy kicsattanóan jó közérzettel, sokáig, egészségben éljek. Befektetésnek szántam a ketogént a jövőbe. Hittem abban, hogy ha helyreállítom azt, amit az életmódommal korábban elrontottam, akkor a testem jelez, és akkor annyit fogok enni, amennyire szükségem van, és mozogni is annyit fogok, amennyi az optimális formához kell, és ezek eredménye lesz az én igazi testem, alkatom. És így is lett.”

A szerző azért akarja megosztani tudását és tapasztalatait a ketogén életmódról, hogy hozzásegítse az érdeklődőket ennek az „egyszerű, értelmes, bárki számára felfogható, alkalmazható rendszer” megismeréséhez. Mint írja, „ez a magyarított-kipróbált ketogén élhető gyakorlat, amelynek csak néhány fontos alapelve van.”
A szénhidrát- és gabonaalapú étrend helyett egy gazdag fehérje- és zöldségforrásokra, valamint aktív edzésre épülő életmódot hirdet ez a „magyar ketogén”, mely merít a paleóból is. Bár szemléletváltást is követel, de „a ketogén nem morális meggyőződés, nem ideológia, nem kell benne hinni, nem kell akarni, pozitívan gondolni rá – anélkül is működik. A ketogén felelős, tudatos döntés, felnőttséget és önállóságot igényel. Aki sikeres ketóst én láttam, mind okos és elkötelezett volt, bizonyos vagányság, lazaság jellemezte, és keményen sportolt.”

Akinek szeme előtt ez a cél lebeg, az haszonnal forgathatja Gerle Éva könyvét.

További ajánlatunk

A női vágy ritmusa
borító: A női vágy ritmusa>
2 999 Ft
Gabonaagy - Életmódprogram
borító: Gabonaagy - Életmódprogram>
3 490 Ft
Főzzünk örömmel!
borító: Főzzünk örömmel!>
2 590 Ft
Tiszta öröm
borító: Tiszta öröm>
2 490 Ft
Rúdtánc
borító: Rúdtánc>
3 490 Ft
Ingyenbaba
borító: Ingyenbaba>
2 500 Ft
A bába válaszol
borító: A bába válaszol>
2 900 Ft
Kéz- és fülmasszázs
borító: Kéz- és fülmasszázs>
690 Ft

Hasznos holmik