• KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • OLDALSZÁM:
  304 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789635442553
apple store link google play link

Zsákutca két irányból

Köszönjük neked, Kondukátor!

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • OLDALSZÁM:
  304 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789635442553
apple store link google play link

A sorstörő, vagy éppen sorsokat felemelő történetek sohasem érnek véget a diktatúra bukásával, a kor (test)szagát, a leheletét érezzük, a túlélés csodáját látjuk gyermekeink mosolyában is.
Évekig, csaknem tíz éven keresztül készültek ezek az olykor tragikus, máskor humoros, vidám, de leginkább tragikomikus történetek, amelyek a Ceuşescu féle diktatúra működését írják le sajátos, mindig az áldozat különleges szemszögéből. Egy részük velem és legszűkebb környezetemben történtek meg, másokat hallottam, de olvashatnak itt olyan anekdotákat is, amelyeket elmeséltettem.
A vegyes műfajú kötetben néhány novella is található, ezek is a huszadik század második felének egyik legdurvább, Európában talán a legszörnyűbb diktatúrájának természetrajzát adják. A sokszor groteszk, egyben abszurd történetek mögött pedig szinte minden esetben ott lebeg kísértetként maga a kondukátor, de a mindekori imádott, gyűlölt vezető is. A mai napig csak humorral képes az ember feldolgozni. Így volt ez akkor is. A történeteket mi vidámítottuk magunk köré. Ma már egy nagy-nagy, országnyi, európányi vidám, életmentő kocsmában ülünk és szórakoztatjuk akkori és jelenkori önmagunkat.
A sorstragédiák egyre humorosabb, egyre viccesebb, egyre szellemesebb, egyre szürreálisabb történetekben élnek tovább. Olyan most már, mintha nem tehettünk volna mást – kitaláltuk. (Kőrössi P. József)

További ajánlatunk

Alul semmi?
borító: Alul semmi?>
2 999 Ft
Az én hibám
borító: Az én hibám>
1 790 Ft
Túszdráma a fedélzeten
borító: Túszdráma a fedélzeten>
1 790 Ft
Anikomment
borító: Anikomment>
1 290 Ft
A herceg fekete lovon érkezett
borító: A herceg fekete lovon érkezett>
1 270 Ft
Milyen egy női mell?
borító: Milyen egy női mell?>
1 800 Ft
Nem baj, majd megértem
borító: Nem baj, majd megértem>
1 990 Ft
A tükörtestvér
borító: A tükörtestvér>
1 000 Ft

Hasznos holmik