Az Üvegkisasszony

és más elbeszélések

Olvass bele!

Kaffka Margit életművét az elbeszélései teszik teljessé. A Női remekírók sorozat hatodik kötetében szereplő elbeszélésekből árad a humor, az irónia és az érzelmesség. A gyermeki és a női lélek mélységes megértésében a 20. századi "nagyon-nagy író-asszonynak" – Ady Endre kifejezése – talán nincs is párja a magyar irodalomban.
Témáinak tudatos választásához jól ismert és kiismert karakterek megrajzolása párosul, a múlt század eleji, öntudatos nőtípustól az alázatos szolgalélekig, a napjainkban is érvényes női dilemmák remek érzékeltetésével. Például az Este című novella egyéjszakás drámájában az úrikisasszonyról, aki vőlegénye félrelépéséről megbizonyosodva, meghökkentő sebességgel békül meg sorsával, bemutatva az asszonyi önfeladásra épülő, korlátok közt vergődő polgári házasság természetrajzát.
Szófaragásban, telitalálatos jelzőkben, sziporkázó hasonlatokban példátlanul gazdag szövege, az általa leírt "ritmusos, megtalált, kielégülést okozó mondatok" okán Kaffka Margit sztorijait olvasni érzéki és intellektuális élmény egyaránt.

További ajánlatunk

A térkép szélén
borító: A térkép szélén>
1 999 Ft
Amerre a hattyúk szállnak
borító: Amerre a hattyúk szállnak>
1 600 Ft
Karinthy megmondja
borító: Karinthy megmondja>
1 999 Ft
Egy kékharisnya följegyzéseiből
borító: Egy kékharisnya följegyzéseiből>
2 390 Ft
A nyúl éve
borító: A nyúl éve>
2 590 Ft
Megyek utánad
borító: Megyek utánad>
2 309 Ft
Kafka macskái
borító: Kafka macskái>
1 990 Ft
Visszakapott élet
borító: Visszakapott élet>
2 999 Ft

Hasznos holmik