Az Üvegkisasszony

és más elbeszélések

Olvass bele!

Kaffka Margit életművét az elbeszélései teszik teljessé. A Női remekírók sorozat hatodik kötetében szereplő elbeszélésekből árad a humor, az irónia és az érzelmesség. A gyermeki és a női lélek mélységes megértésében a 20. századi "nagyon-nagy író-asszonynak" – Ady Endre kifejezése – talán nincs is párja a magyar irodalomban.
Témáinak tudatos választásához jól ismert és kiismert karakterek megrajzolása párosul, a múlt század eleji, öntudatos nőtípustól az alázatos szolgalélekig, a napjainkban is érvényes női dilemmák remek érzékeltetésével. Például az Este című novella egyéjszakás drámájában az úrikisasszonyról, aki vőlegénye félrelépéséről megbizonyosodva, meghökkentő sebességgel békül meg sorsával, bemutatva az asszonyi önfeladásra épülő, korlátok közt vergődő polgári házasság természetrajzát.
Szófaragásban, telitalálatos jelzőkben, sziporkázó hasonlatokban példátlanul gazdag szövege, az általa leírt "ritmusos, megtalált, kielégülést okozó mondatok" okán Kaffka Margit sztorijait olvasni érzéki és intellektuális élmény egyaránt.

További ajánlatunk

A halál színpadán
borító: A halál színpadán>
999 Ft
Most élsz
borító: Most élsz>
3 490 Ft
Az értelmezés útvesztői
borító: Az értelmezés útvesztői>
3 199 Ft
Lázadni veletek akartam
borító: Lázadni veletek akartam>
2 999 Ft
Naplóromok
borító: Naplóromok>
1 990 Ft
A rendszerváltó
borító: A rendszerváltó>
2 000 Ft
A kéklő pára
borító: A kéklő pára>
1 390 Ft
Seiobo járt odalent
borító: Seiobo járt odalent>
2 290 Ft

Hasznos holmik