Az Üvegkisasszony

és más elbeszélések

Olvass bele!

Kaffka Margit életművét az elbeszélései teszik teljessé. A Női remekírók sorozat hatodik kötetében szereplő elbeszélésekből árad a humor, az irónia és az érzelmesség. A gyermeki és a női lélek mélységes megértésében a 20. századi "nagyon-nagy író-asszonynak" – Ady Endre kifejezése – talán nincs is párja a magyar irodalomban.
Témáinak tudatos választásához jól ismert és kiismert karakterek megrajzolása párosul, a múlt század eleji, öntudatos nőtípustól az alázatos szolgalélekig, a napjainkban is érvényes női dilemmák remek érzékeltetésével. Például az Este című novella egyéjszakás drámájában az úrikisasszonyról, aki vőlegénye félrelépéséről megbizonyosodva, meghökkentő sebességgel békül meg sorsával, bemutatva az asszonyi önfeladásra épülő, korlátok közt vergődő polgári házasság természetrajzát.
Szófaragásban, telitalálatos jelzőkben, sziporkázó hasonlatokban példátlanul gazdag szövege, az általa leírt "ritmusos, megtalált, kielégülést okozó mondatok" okán Kaffka Margit sztorijait olvasni érzéki és intellektuális élmény egyaránt.

További ajánlatunk

Ezek voltak az apák
borító: Ezek voltak az apák>
2 999 Ft
Önéletrajzaim
borító: Önéletrajzaim>
2 099 Ft
Vagyunk örökké
borító: Vagyunk örökké>
1 290 Ft
Andrassew - Iván könyve
borító: Andrassew - Iván könyve>
1 690 Ft
Misu háborúja
borító: Misu háborúja>
2 390 Ft
Lökhajtásos katica
borító: Lökhajtásos katica>
990 Ft
Pixel
borító: Pixel>
1 690 Ft
A tanú
borító: A tanú>
990 Ft

Hasznos holmik