• KIADÓ:
  Noran Libro Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  140 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 9789635173082
apple store link google play link

COVID-19

Az egészségtelen politikák ragálya

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Noran Libro Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  140 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 9789635173082
apple store link google play link

Mi kell egy pandémiához? Először is végy egy tojást — jelképezze létezésünk törékenységét —, majd add ezt a tojást egy részeg ember kezébe, akiről biztosan tudható, hogy a tojás törékenységére oda sem hederít majd.

A 2019 őszén világ körüli útra indult új koronavírus-járványhoz éppúgy kellettek a hibás politikák és a rossz politikai döntések, mint a SARS-CoV-2 vírus tüskefehérjéjének képessége az emberi ACE2-receptorokhoz történő csatlakozásra. A kérdésnek a politikai, gazdasági és társadalmi vetületei legalább olyan fontosak, mint a biológiaiak. A járványt kiváltó tényezőket megérteni és a következő járványt megelőzni nem csak a virológia, az epidemiológia, az orvostudomány vagy éppen az ökológia hatáskörébe utalható kihívás. A társadalomtudományok felől is fontos reflektálni rá.

Ebben a kötetben Marton Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem docense erre vállalkozik, és a pandémiához elvezető és a járványt súlyosbító döntéshozatali folyamatokat tekinti át. Rávilágít a képzelőerő hiányának, az észszerűtlen kockázatkezelésnek és a gondolkodási folyamatok számos egyéb zavarának szerepére a járvány kialakulásában. Ezt követően pedig kitér a járványkezelés elsőbbségének meg nem adásából, a járványkozmetikából, a felelősséghárításból és a járványkezelés szükségszerűen globális léptékének figyelmen kívül hagyásából adódó következményekre. Az elemzés a pandémia bő első esztendejét tekinti át, világléptékben.

További ajánlatunk

Összefogunk vagy kihalunk
borító: Összefogunk vagy kihalunk>
2 490 Ft
Zűrzavar
borító: Zűrzavar>
3 990 Ft
Demokrácia Részvénytársaság
borító: Demokrácia Részvénytársaság>
2 390 Ft
Kim Dzsongun
borító: Kim Dzsongun>
2 590 Ft
Érdemes érdekes korban élni
borító: Érdemes érdekes korban élni>
1 990 Ft
Törékeny Európa
borító: Törékeny Európa>
1 990 Ft
Vészhelyzet
borító: Vészhelyzet>
1 890 Ft
20 év
borító: 20 év>
2 690 Ft

Hasznos holmik