• KIADÓ:
  Noran Libro Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  140 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 9789635173082
apple store link google play link

COVID-19

Az egészségtelen politikák ragálya

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Noran Libro Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  140 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 9789635173082
apple store link google play link

Mi kell egy pandémiához? Először is végy egy tojást — jelképezze létezésünk törékenységét —, majd add ezt a tojást egy részeg ember kezébe, akiről biztosan tudható, hogy a tojás törékenységére oda sem hederít majd.

A 2019 őszén világ körüli útra indult új koronavírus-járványhoz éppúgy kellettek a hibás politikák és a rossz politikai döntések, mint a SARS-CoV-2 vírus tüskefehérjéjének képessége az emberi ACE2-receptorokhoz történő csatlakozásra. A kérdésnek a politikai, gazdasági és társadalmi vetületei legalább olyan fontosak, mint a biológiaiak. A járványt kiváltó tényezőket megérteni és a következő járványt megelőzni nem csak a virológia, az epidemiológia, az orvostudomány vagy éppen az ökológia hatáskörébe utalható kihívás. A társadalomtudományok felől is fontos reflektálni rá.

Ebben a kötetben Marton Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem docense erre vállalkozik, és a pandémiához elvezető és a járványt súlyosbító döntéshozatali folyamatokat tekinti át. Rávilágít a képzelőerő hiányának, az észszerűtlen kockázatkezelésnek és a gondolkodási folyamatok számos egyéb zavarának szerepére a járvány kialakulásában. Ezt követően pedig kitér a járványkezelés elsőbbségének meg nem adásából, a járványkozmetikából, a felelősséghárításból és a járványkezelés szükségszerűen globális léptékének figyelmen kívül hagyásából adódó következményekre. Az elemzés a pandémia bő első esztendejét tekinti át, világléptékben.

További ajánlatunk

Emberölések nyomozása
borító: Emberölések nyomozása>
1 857 Ft
The European Polis
borító: The European Polis>
1 660 Ft
A Vatikán kínos titkai
borító: A Vatikán kínos titkai>
3 299 Ft
Zuckolva
borító: Zuckolva>
2 499 Ft
Az idő szorításában
borító: Az idő szorításában>
1 990 Ft
A politika és a magyar fiatalok
borító: A politika és a magyar fiatalok>
1 290 Ft
50 könyv, amit minden baloldalinak ismernie kell
borító: 50 könyv, amit minden baloldalinak ismernie kell>
1 790 Ft
Az elitek árulása
borító: Az elitek árulása>
1 990 Ft

Hasznos holmik