• KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • OLDALSZÁM:
  557 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789634754725

Második világháború

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • OLDALSZÁM:
  557 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789634754725

„Egyszerűen káprázatos… Nemzedékünk legkiválóbb hadtörténésze”.– Tom Clancy


Kereken nyolcvan esztendővel ezelőtt robbant ki az emberiség történetének legnagyobb, legpusztítóbb és legvéresebb háborúja, amely a föld hat kontinensén és három óceánján zajlott, ötvenmillió áldozatot követelt, és pusztítása kiterjedt szinte a teljes emberi civilizációra.
John Keegan brit hadtörténész lenyűgöző intelligenciával és tökéletes arányérzékkel kalauzolja végig olvasóit a háború történetén. Az események részletes bemutatása mellett Keegan nagy hangsúlyt fektet a stratégiai elemzésre és a háború „vezérmotívumaira” is, miközben a világégés gazdaság- és társadalomtörténeti vonatkozásait is értő módon tárja az olvasók elé. A részletesen elbeszélt hadi eseményeket úgy választja ki, hogy mindegyik megvilágítson egyet a modern hadviselés második világháborúra jellemző sajátos válfajaiból. Ennek alapján elemzi a légideszant-hadviselés (Kréta), a repülőgép-hordozókkal vívott tengeri háború (Midway), a páncéloscsata (Falaise), a nagyvárosi ostrom (Berlin), valamint a kétéltű hadviselés (Okinava) eseményeit és sajátos mozzanatait. Bemutatja a szembenálló szövetségi rendszerek működését, kitűnő portrékat rajzol a háború legfontosabb szereplőiről (Hitler, Tódzsó, Churchill, Sztálin, Roosevelt), és részletesen szól a tudomány és a haditechnika szerepéről, a megszállás, az ellenállás, a hadászati bombázás és a hírszerzés hatásairól és következményeiről – egyszóval mindenről, ami világméretűvé és totálissá tette a konfliktust.

A brit tudós mára klasszikussá vált, monumentális műve sokkal több, mint a háború egyszerű hadtörténete: lebilincselő stílusának köszönhetően akár regényként is megállja a helyét, kézikönyvként pedig nélkülözhetetlen mindazok számára, akik meg akarják érteni a 20. század legfontosabb eseményének mélyebb összefüggéseit.

JOHN KEEGAN (1934–2012) több mint negyedszázadon át tanított hadtörténetet a sandhursti Királyi Katonai Akadémián, majd a Daily Telegraph védelmi rovatát vezette. Vendégoktatóként tanított Princetonban és Cambridge-ben is. Számos klasszikus hadtörténeti munka (A csata arca, A hadviselés története) szerzője. 2000-ben lovagi címet kapott.

További ajánlatunk

Bonntól Berlinig
borító: Bonntól Berlinig>
2 490 Ft
Az utolsó párbaj
borító: Az utolsó párbaj>
3 490 Ft
Az Elátkozott torony
borító: Az Elátkozott torony>
2 999 Ft
A halál asszonya
borító: A halál asszonya>
2 390 Ft
Legendás lányok
borító: Legendás lányok>
2 799 Ft
A hódító Róma
borító: A hódító Róma>
2 590 Ft
Kun vezérek leszármazottai
borító: Kun vezérek leszármazottai>
1 300 Ft
1914 - A nagy háború száz éve
borító: 1914 - A nagy háború száz éve>
3 990 Ft

Hasznos holmik