• KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  272 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • ISBN:
  ISBN 9789634754831

Az élet újrakezdhető

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  272 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • ISBN:
  ISBN 9789634754831

Mindazok, akik szeretik és olvassák Szabó Magda műveit, könnyen hihetnék, hogy mindent vagy majdnem mindent tudnak az írónőről és a világról, amelyben élt és alkotott. Hiszen regényei, novellái lapjain életre kelnek családtagjai, felidéződik gyerekkora és ifjúsága, házassága, a kényszerű hallgatás évei, majd sikerei, amelyek egészen a világhírig repítették.

Ám Az élet újrakezdhető című, interjúkat és vallomásokat tartalmazó kötetből kitűnik, hogy Szabó Magdának még maradtak megosztani való titkai, mert körülötte és vele „mindig történtek dolgok”, az ő élete „egy kész színdarab”. A neves újságírók, irodalmárok, kritikusok által készített, izgalmas kérdéseket feszegető interjúk hitelesen és érzékletesen rajzolják meg a portréját. Az emberét és az alkotóét, aki mindig azt írta, amit ő tudott, és aki azt hirdette, hogy az írónak soha nem szabad hazudni. Szabó Magda mindig felvállalta önmagát és értékeit. „Nem takarózom, lásson, aki látni akar” – mondta. És habozás nélkül felvállalta azt a nehéz küldetést, amit tehetsége és a környező valóság rótt rá. „Én nem vagyok civil, író vagyok” – vallotta.

Ugyanez a rendíthetetlen elkötelezettség sugárzik a kötet második részébe beválogatott levelekből, amelyeket Szabó Magda az olvasóinak írt. Valamennyi az írás, az irodalmi mű születésének a problematikáját elemzi, azt az egyszerre gyötrelmes és varázslatos folyamatot, míg az „író szóvá váltja önmagát és felismeréseit”. Egyfajta ars poetica ez, bevezetés az alkotás alkímiájába, amelynek egyik alaptétele, hogy nem csak az író választja meg, miről akar írni, a mű is kiválasztja magának az íróját.

Az élet újrakezdhető című válogatás ékesen bizonyítja, hogy Ágyai Szabó Mária Magdolna Lenke Alexia életében és műveiben is mindvégig megmaradt annak, aki volt. Megmaradt Szabó Magdának.

További ajánlatunk

Anyám szerint
borító: Anyám szerint>
3 499 Ft
Hajózni kell, élni nem kell
borító: Hajózni kell, élni nem kell>
2 499 Ft
Volt egyszer egy varrodám
borító: Volt egyszer egy varrodám>
4 299 Ft
Az igaz szerelem
borító: Az igaz szerelem>
2 240 Ft
Nem ezt ígérték
borító: Nem ezt ígérték>
1 500 Ft
Emma évszázada
borító: Emma évszázada>
5 190 Ft
Egy dadogás története
borító: Egy dadogás története>
2 590 Ft
Mint a tűz lángja
borító: Mint a tűz lángja>
1 990 Ft

Hasznos holmik