• E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
    2011
  • ISBN:
    978-963-09-6727-3
apple store link google play link

Az újkori olimpiák története 3. rész

1948-1960

Olvass bele!
  • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
    2011
  • ISBN:
    978-963-09-6727-3
apple store link google play link
A második világháború két olimpiát is meghiúsított, melyeket Tokiónak és Helsinkinek ígértek. Később mindkét város rendezhetett olimpiát, de az elmaradtak számozását sem törölték, így a háborús pusztításokból alig magához tért Londonban a tizennegyedik játékokra került sor. S ha már az elmaradt, visszatérő rendezési lehetőségeknél tartunk – olimpiatörténeti sorozatunk harmadik része egy olyan városban ér véget, melyet egyszer már olimpia szervezésére kértek fel, de 1906-ban, két évvel a játékok előtt a Vezúv kitörése okozta károkra hivatkozva lemondta a megrendezést (London ugrott be helyette). 1960-ban kárpótolta önmagát és a világot a meglepetések olimpiájának is nevezett játékokkal. S hogy miért éppen meglepetések olimpiája? E-könyvünkből megtudhatja.

A nyári olimpiák történetét bemutató e-könyvsorozatot a sporttörténész szerzők kifejezetten a multimédiapláza számára készítették, és kizárólag e-könyvben hozzáférhető. A sorozat nem csak azért érdekes és fontos, mert hosszú idő óta nem jelent meg ilyen részletes magyar nyelvű statisztika. Még ennél is fontosabb, hogy adatbázisa a legújabb kutatások eredményeit tükrözi, így néhány, a sportrajongók körében tévesen nyilvántartott eredmény a régi jegyzőkönyvek és bírói döntések utólagos felkutatásával módosult.

A sorozat részeinek felépítése azonos. Az újkori olimpiai mozgalom előzményeit bemutató két nyitófejezet (Bevezetés ; Olümpiától a megvalósulásig) után a következő nyári olimpia rövid szöveges ismertetője összefoglalja a megrendezéssel kapcsolatos tudnivalókat, megemlíti a legérdekesebb, legnagyobb vagy éppen váratlan eredményeket, a legkiemelkedőbb sportembereket, végül sorra veszi a magyar olimpiai csapat érmeit, pontot érő győzelmeit és helyezéseit. A szöveges leírás után következik a versenyek eredményeit tartalmazó részletes táblázat, melyből megismerhetők minden sportág dobogósai, valamint a magyar indulók összes helyezése.
Tartalom
Bevezető
Olümpiától a megvalósulásig
Az olimpiai játékok története (1948–1960)
XIV. NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK (LONDON, 1948)
Eredmények
XV. NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK (HELSINKI, 1952)
Eredmények
XVI. NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK (MELBOURNE, 1956)
Eredmények
XVII. NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK (RÓMA, 1960)
Eredmények
Rövidítések

További ajánlatunk

Fegyencedzés 3.
borító: Fegyencedzés 3.>
3 490 Ft
Hogyan írjunk memoárt
borító: Hogyan írjunk memoárt>
2 999 Ft
Felhők felett futni
borító: Felhők felett futni>
2 599 Ft
Fegyencedzés 2.
borító: Fegyencedzés 2.>
3 490 Ft
Macskafejjel
borító: Macskafejjel>
2 999 Ft
A futás öröme
borító: A futás öröme>
2 390 Ft
El Clásico-Barcelona-Real
borító: El Clásico-Barcelona-Real>
990 Ft
Az újkori olimpiák története 4. rész
borító: Az újkori olimpiák története 4. rész>
990 Ft

Hasznos holmik