• E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2011
 • ISBN:
  978-963-09-6728-0
apple store link google play link

Az újkori olimpiák története 4. rész

1964-1972

Olvass bele!
 • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2011
 • ISBN:
  978-963-09-6728-0
apple store link google play link
A második világháború után rendezett olimpiák rendszerint feszült nemzetközi légkörben zajlottak. A kötetünkben tárgyalt három verseny sem kivétel ez alól: 1964-ben a hidegháború még javában zajlott, Korea és Indonézia bojkottálta az első ázsiai játékokat; 1968-ban világszerte óriási diáktüntetések zajlottak, a prágai tavaszt eltiporták és a rendező Mexikóvárosban a megnyitó előtti napon mintegy 250 tiltakozó diákot ölt meg a karhatalom; 1972-ben pedig az eddigi legtragikusabb és legszomorúbb olimpián kilenc sportoló esett terroristák áldozatául. A korszakból azonban nem csak ezek az emlékek maradtak meg, hanem Abebe Bikila futása, Dawn Fraser tempói, Bob Beamon kozmikus ugrása, Polyák és Kozma Pici aranya, a fociválogatott győzelmei, Zsivótzky kalapácsa, Mark Spitz hihetetlen sorozata, Földi Imre, Gedó György, Hegedüs Csaba és még sokan mások, akiknek nevével az e-könyvben találkozhat.

A nyári olimpiák történetét bemutató e-könyvsorozatot a sporttörténész szerzők kifejezetten a multimédiapláza számára készítették, és kizárólag e-könyvben hozzáférhető. A sorozat nem csak azért érdekes és fontos, mert hosszú idő óta nem jelent meg ilyen részletes magyar nyelvű statisztika. Még ennél is fontosabb, hogy adatbázisa a legújabb kutatások eredményeit tükrözi, így néhány, a sportrajongók körében tévesen nyilvántartott eredmény a régi jegyzőkönyvek és bírói döntések utólagos felkutatásával módosult.

A sorozat részeinek felépítése azonos. Az újkori olimpiai mozgalom előzményeit bemutató két nyitófejezet (Bevezetés ; Olümpiától a megvalósulásig) után a következő nyári olimpia rövid szöveges ismertetője összefoglalja a megrendezéssel kapcsolatos tudnivalókat, megemlíti a legérdekesebb, legnagyobb vagy éppen váratlan eredményeket, a legkiemelkedőbb sportembereket, végül sorra veszi a magyar olimpiai csapat érmeit, pontot érő győzelmeit és helyezéseit. A szöveges leírás után következik a versenyek eredményeit tartalmazó részletes táblázat, melyből megismerhetők minden sportág dobogósai, valamint a magyar indulók összes helyezése.
Tartalom
Bevezető
Olümpiától a megvalósulásig
Az olimpiai játékok története (1964–1972)
XVIII. NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK (TOKIÓ, 1964)
Eredmények
XIX NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK (MEXIKÓVÁROS, 1968)
Eredmények
XX. NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK (MÜNCHEN, 1972)
Eredmények
Rövidítések

További ajánlatunk

A magyar futball aranykora
borító: A magyar futball aranykora>
2 990 Ft
Életem piros-fehérben
borító: Életem piros-fehérben>
3 299 Ft
Macskafejjel
borító: Macskafejjel>
1 990 Ft
Meccsről meccsre
borító: Meccsről meccsre>
1 990 Ft
A legnagyobb visszatérés - Guttmann Béla élete
borító: A legnagyobb visszatérés - Guttmann Béla élete>
2 490 Ft
Legendák legendáriuma
borító: Legendák legendáriuma>
1 790 Ft
Amerre a szél fúj
borító: Amerre a szél fúj>
1 990 Ft
Az újkori olimpiák története 1-10. rész
borító: Az újkori olimpiák története 1-10. rész>
4 990 Ft

Hasznos holmik