A világ koronája

Olvass bele!
Különös férfi kutat a Pilis lejtőin a kora középkor paplovagjai, a pálos szerzetesek földalatti barlangrendszere után. Ránézésre német katonatisztnek látszik, de miért óvatlankodna be a német-orosz frontra 1944 decemberében alig pár fős kísérettel? Ki ő, és mit keres olyan lázasan, fittyet hányva a gyilkos fagyra, a pergőtűzre, az előrenyomuló szovjet hadseregre? Miért, mitől olyan fontos ez az ember, hogy Sztálin és a Führer is egy-egy osztagot küldet a nyomába, és túlzás nélkül, de maga az ördög óvja lépteit?!
Miképp fonódik össze a Harmadik Birodalom mágusának sorsa Rozsnyói Emánuel pálos perjelével? Miben nyilvánul meg a magyarság szakrális küldetése? Mit rejt a barlangrendszer mélyén évszázadok óta nyugvó kőszarkofág?

Misztikus történelmi kalandra hívja olvasóit A világ koronája című regény. A valós történelmi adatokon nyugvó cselekmény szálai több ponton összefutnak a múltban, a mohácsi csata idején, és a második világháború jelenének poklában. Jezsó Ákos több évszázadon átívelő regénye alternatív nézőpontot kínálva újabb fejezetet csatol a magyar Szent Korona legendáriumához.


Szántai Lajos, műveltségkutató: "Merész ívű, varázslatos szárnyalás, lüktető, fordulatos, izgalmas cselekményvilág jellemzi Jezsó Ákos történelmi regényét. A kiváló dramaturgiai érzékkel és alapos művelődéstörténeti ismerettel megírt mű méltán tarthat számot a felszín mögötti titkokra érzékeny olvasóközönség figyelmére."

Gáspár Ferenc, író: "Hihetetlenül izgalmas, fantasztikus, fenomenális… Nehéz jelzőket találni Jezsó Ákos regényére, melyben nemcsak a középkor elevenedik meg, hanem a XX. század közepének véres korszaka is. A kavalkádból végül is a magyarok kerülnek ki győztesen, s hazaszeretetről, erkölcsről, hűségről kevés szerző beszélt nekem hitelesebben A világ koronája írójánál."

További ajánlatunk

Mágusok Kelyhe
borító: Mágusok Kelyhe>
1 990 Ft
Raziel 2.
borító: Raziel 2.>
2 799 Ft
Viharidő
borító: Viharidő>
2 490 Ft
Álomfogó
borító: Álomfogó>
2 390 Ft
Assassin's Creed
borító: Assassin's Creed>
2 490 Ft
Raziel
borító: Raziel>
2 590 Ft
Kósza utak legendája
borító: Kósza utak legendája>
2 390 Ft
A temető könyve
borító: A temető könyve>
1 980 Ft

Hasznos holmik