apple store link google play link

Vészhelyzet

Olvass bele!
apple store link google play link

A Vészhelyzet az elmúlt négy év politikatörténete. Nem feltétlenül időrendben követi az eseményeket, de nem is szakad el a konkrét „sztoriktól”, amelyek meglehetős pontossággal rajzolják ki az Orbán-rezsim természetét. Új könyvében a szerző nem az ismert ügyek leltárát végzi el, hanem az egyes tematikai csomópontokat keresi – mint például az alkotmányozás (annak jellege, módja, szellemisége), az Európai Unió és a magyar kormány viszonya, a külpolitika zsákutcái (keleti nyitás, az amerikai kapcsolat, a németekkel való konfrontáció), az unortodox gazdaságirányítás „eredményei”, a szociális krízis, a kulturális rombolás és a többi.

A Vészhelyzet összességében azt akarja világossá tenni és bizonyítani, hogy az úgynevezett Nemzeti Együttműködés Rendszere kizárólag hatalmi szisztémaként működik.

A Vészhelyzet azt mutatja be, hogy a politikai vészhelyzet kommunikációs és nem utolsósorban gazdasági vészhelyzettel párosul – hiszen a legdrámaibb körülmények közé az a majd négy és fél millió ember került, aki ma a szegénységi küszöbön, illetve az alatt él.

Mészáros Tamás könyve nem a politikatudomány, a szociológia, avagy a közgazdaságtan tudományos igényével lép fel; ezek a tematikus fejezetek egy folyamatosan publikáló, népszerű közíró vállaltan szubjektív elemzései.

További ajánlatunk

Bibó István és a 21. század
borító: Bibó István és a 21. század>
2 799 Ft
Demokrácia Részvénytársaság
borító: Demokrácia Részvénytársaság>
2 390 Ft
Panama-iratok
borító: Panama-iratok>
2 700 Ft
Mi a populizmus
borító: Mi a populizmus>
1 990 Ft
Hogyan tovább, Európa?
borító: Hogyan tovább, Európa?>
1 390 Ft
Gyurcsány-idéző
borító: Gyurcsány-idéző>
1 190 Ft
A Horn
borító: A Horn>
990 Ft
A változó Európai Unió
borító: A változó Európai Unió>
1 390 Ft

Hasznos holmik