• ISBN:
  ISBN 9786155339868
 • KIADÓ:
  Virágmandula Kft.
 • OLDALSZÁM:
  257 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014

Az Európai Üzemi Tanács

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9786155339868
 • KIADÓ:
  Virágmandula Kft.
 • OLDALSZÁM:
  257 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014

A munkavállalói részvételi jogok iránt az elmúlt két évtizedben tapasztalható közösségi szintű érdeklődés hátterében az a felfogás áll, hogy a vállalati stakeholderek hosszú távú érdekei fontosabbak a részvényesek/tulajdonosok rövid távú – nyereségorientált – érdekeinél. A fenntartható fejlődés biztosításának ugyanis két útja lehet: egyfelől megteremteni a gazdaságos és nyereséges működés strukturális és pénzügyi feltételeit (objektív tényező), másfelől a belső folyamatok, a szervezeti kultúra és munkaügyi kapcsolatok rendezettségével kialakítani a belső döntéshozó mechanizmusok gördülékenységét (szubjektív tényező). Az első cél elérése érdekében a szervezetek folyamatos átalakulásokon mennek keresztül, keresik a túlélés lehetséges útjait: (csoportos) létszámleépítéseket hajtanak végre, összeolvadnak, szétválnak, kiszerveznek bizonyos tevékenységeket. A rendezett belső viszonyok viszont egyet jelentenek a hosszú távú tervezés lehetőségével akkor, ha a munkaadók és munkavállalók között kölcsönös a bizalom és a folyamatos párbeszéd intézményesül.
Az Európai Üzemi Tanács elméleti kérdéseit és uniós, valamint magyar vonatkozású gyakorlatát bemutató kötet a munkavállalói részvételi jogok, a munkaügyi kapcsolatok fontos témakörének összefoglalására, bemutatására törekszik.
A szerző a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézetének egyetemi adjunktusa. Főbb kutatási területe a munkavállalók részvételi jogai és az emberi erőforrás menedzsment.

További ajánlatunk

Vállalatvezetés kínai módra
borító: Vállalatvezetés kínai módra>
1 790 Ft
Orbán Viktor fejében
borító: Orbán Viktor fejében>
1 990 Ft
Elfekvő
borító: Elfekvő>
1 590 Ft
Hogyan működik a bank?
borító: Hogyan működik a bank?>
2 799 Ft
Megint utat tévesztünk?
borító: Megint utat tévesztünk?>
1 490 Ft
Környezet-gazdaságtan, környezetgazdálkodás
borító: Környezet-gazdaságtan, környezetgazdálkodás>
2 390 Ft
A Google titok
borító: A Google titok>
2 290 Ft
Egy hajóban evezünk
borító: Egy hajóban evezünk>
635 Ft

Hasznos holmik