• ISBN:
    ISBN 9786155339868
  • KIADÓ:
    Virágmandula Kft.
  • OLDALSZÁM:
    257 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2014

Az Európai Üzemi Tanács

Olvass bele!
  • ISBN:
    ISBN 9786155339868
  • KIADÓ:
    Virágmandula Kft.
  • OLDALSZÁM:
    257 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2014

A munkavállalói részvételi jogok iránt az elmúlt két évtizedben tapasztalható közösségi szintű érdeklődés hátterében az a felfogás áll, hogy a vállalati stakeholderek hosszú távú érdekei fontosabbak a részvényesek/tulajdonosok rövid távú – nyereségorientált – érdekeinél. A fenntartható fejlődés biztosításának ugyanis két útja lehet: egyfelől megteremteni a gazdaságos és nyereséges működés strukturális és pénzügyi feltételeit (objektív tényező), másfelől a belső folyamatok, a szervezeti kultúra és munkaügyi kapcsolatok rendezettségével kialakítani a belső döntéshozó mechanizmusok gördülékenységét (szubjektív tényező). Az első cél elérése érdekében a szervezetek folyamatos átalakulásokon mennek keresztül, keresik a túlélés lehetséges útjait: (csoportos) létszámleépítéseket hajtanak végre, összeolvadnak, szétválnak, kiszerveznek bizonyos tevékenységeket. A rendezett belső viszonyok viszont egyet jelentenek a hosszú távú tervezés lehetőségével akkor, ha a munkaadók és munkavállalók között kölcsönös a bizalom és a folyamatos párbeszéd intézményesül.
Az Európai Üzemi Tanács elméleti kérdéseit és uniós, valamint magyar vonatkozású gyakorlatát bemutató kötet a munkavállalói részvételi jogok, a munkaügyi kapcsolatok fontos témakörének összefoglalására, bemutatására törekszik.
A szerző a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézetének egyetemi adjunktusa. Főbb kutatási területe a munkavállalók részvételi jogai és az emberi erőforrás menedzsment.

További ajánlatunk

Válság és infláció
borító: Válság és infláció>
2 790 Ft
Az emberiség utazása
borító: Az emberiség utazása>
2 999 Ft
A Gazdasági és Monetáris Unió jövője
borító: A Gazdasági és Monetáris Unió jövője>
2 064 Ft
A nagy magyar válságkezelés
borító: A nagy magyar válságkezelés>
1 790 Ft
A kapitalizmus újratervezése
borító: A kapitalizmus újratervezése>
2 890 Ft
Magyar polip
borító: Magyar polip>
1 990 Ft
Ide nekem a címlapot is
borító: Ide nekem a címlapot is>
990 Ft
A versenyképesség javítása együttműködéssel: regionális klaszterek
borító: A versenyképesség javítása együttműködéssel: regionális klaszterek>
990 Ft

Hasznos holmik