• ISBN:
  9786155492303
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  290
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014

Értelmes szenvedés: a boldogság

Olvass bele!
 • ISBN:
  9786155492303
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  290
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014

Képzeljük el, hogy jóllakottan, napbarnítottan és egészségesen üldögélünk úszómedencénk partján, a vízben boldog gyermekeink lubickolnak, mellettünk fekszik csodaszép feleségünk/jóképű férjünk, a garázsban állnak a drága autók, a kertész a háttérben éppen gereblyézi a füvet… Vajon ha e pillanatban megkérdezné tőlünk valaki, boldogok vagyunk-e, mit felelnénk rá?

SZENDI GÁBOR szerint a válasz nem egyértelmű. Új könyvében arról igyekszik meggyőzni olvasóit, hogy a fogyasztói társadalom által ígért anyagi boldogság – még ha sikerül is elérnünk – homokként pereg ki az ujjaink közül. A valódi boldogság ugyanis szinte mindig küzdelemmel, verejtékkel, nyugtalansággal jár: az érzést a remény és a kétség közti hányódás, a kudarcok és a sikerek, a meg nem értettség és az elismertség, a kitaszítottság és az elfogadottság váltakozása jellemzi.

A boldogság valójában ott él mindannyiunkban – csak fel kell ismernünk, és meg kell tanulnunk élni vele. Szendi leás a boldogság ősi gyökereihez, és az agykutatás, a genetika és az antropológia eredményeire támaszkodva bizonyítja, hogy az igazi boldogság a saját küldetésünk felismerését, a sorsunkban rejlő lehetőségek kibontásáért vállalt felelősséget, és a minket éltető közösséghez való hazatalálást jelenti. Soha nem késő tehát visszanyúlni a bennünk élő lehetőségekhez, hiszen agyunkba égve ott él a boldogság ősi, eredeti képe.

Lehet, hogy Ön is boldog, csak nem tud róla?

További ajánlatunk

Az önértékelés csapdájában
borító: Az önértékelés csapdájában>
1 990 Ft
A testbeszéd kézikönyve
borító: A testbeszéd kézikönyve>
2 390 Ft
Hajszolt gyerekek
borító: Hajszolt gyerekek>
1 990 Ft
Szólj vissza a Facebooknak!
borító: Szólj vissza a Facebooknak!>
1 990 Ft
Fókusz
borító: Fókusz>
2 590 Ft
Két kis lábnyom a homokban
borító: Két kis lábnyom a homokban>
1 790 Ft
Az idősödő agy
borító: Az idősödő agy>
1 890 Ft
Bűn vagy bűnhődés
borító: Bűn vagy bűnhődés>
1 990 Ft

Hasznos holmik