• ISBN:
  9786155492303
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  290
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014

Értelmes szenvedés: a boldogság

Olvass bele!
 • ISBN:
  9786155492303
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  290
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014

Képzeljük el, hogy jóllakottan, napbarnítottan és egészségesen üldögélünk úszómedencénk partján, a vízben boldog gyermekeink lubickolnak, mellettünk fekszik csodaszép feleségünk/jóképű férjünk, a garázsban állnak a drága autók, a kertész a háttérben éppen gereblyézi a füvet… Vajon ha e pillanatban megkérdezné tőlünk valaki, boldogok vagyunk-e, mit felelnénk rá?

SZENDI GÁBOR szerint a válasz nem egyértelmű. Új könyvében arról igyekszik meggyőzni olvasóit, hogy a fogyasztói társadalom által ígért anyagi boldogság – még ha sikerül is elérnünk – homokként pereg ki az ujjaink közül. A valódi boldogság ugyanis szinte mindig küzdelemmel, verejtékkel, nyugtalansággal jár: az érzést a remény és a kétség közti hányódás, a kudarcok és a sikerek, a meg nem értettség és az elismertség, a kitaszítottság és az elfogadottság váltakozása jellemzi.

A boldogság valójában ott él mindannyiunkban – csak fel kell ismernünk, és meg kell tanulnunk élni vele. Szendi leás a boldogság ősi gyökereihez, és az agykutatás, a genetika és az antropológia eredményeire támaszkodva bizonyítja, hogy az igazi boldogság a saját küldetésünk felismerését, a sorsunkban rejlő lehetőségek kibontásáért vállalt felelősséget, és a minket éltető közösséghez való hazatalálást jelenti. Soha nem késő tehát visszanyúlni a bennünk élő lehetőségekhez, hiszen agyunkba égve ott él a boldogság ősi, eredeti képe.

Lehet, hogy Ön is boldog, csak nem tud róla?

További ajánlatunk

A boldogság hipotézise
borító: A boldogság hipotézise>
3 499 Ft
Nemek igenje
borító: Nemek igenje>
3 490 Ft
Ferenczi Sándor
borító: Ferenczi Sándor>
2 390 Ft
A szuperintelligens gyermek
borító: A szuperintelligens gyermek>
2 599 Ft
A félelem adománya
borító: A félelem adománya>
2 599 Ft
Motiváció, ösztönzés
borító: Motiváció, ösztönzés>
580 Ft
Jézus és a rock and roll
borító: Jézus és a rock and roll>
2 390 Ft
Amivé az ember vált, és válhatott volna
borító: Amivé az ember vált, és válhatott volna>
890 Ft

Hasznos holmik