• ISBN:
  ISBN 9789639863415
 • KIADÓ:
  SZAK Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  507
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

Vállalati információs rendszerek műszaki alapjai

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789639863415
 • KIADÓ:
  SZAK Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  507
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015
Hogyan épülnek fel a vállatokon belül működő alkalmazásrendszerek? Melyek a legfontosabb minőségi paramétereik? Hogyan csoportosíthatók a feladatok a kliens- és a szerveroldal között? Mit lehet tenni a nagy teljesítményű, hibatűrő, skálázható, de ezzel együtt gazdaságosan működtethető számítógépes rendszerek kialakításáért? Mire jó a virtualizálás vagy az alkalmazásfelhő?
Miért van annyiféle eszköz, szabvány és komponens egyetlen vállalatnál? Hogyan kezelhető ez a sokféleség? Milyen kész eszközökkel gyúrhatók egységes együttműködő egésszé a heterogén alkalmazáskörnyezet elemei? Hogyan, mikor és miért integrálunk az adatok, az alkalmazások vagy az üzleti folyamatok szintjén? Mire való egy vállalatirányítási rendszer, és mi dolga van vele egy rendszerfejlesztőnek?
Mit tárolnak az adattárházak? Kinek segítenek a döntéstámogató rendszerek? Milyen műszaki megoldásokkal kapcsolódnak ezek a vállalat többi rendszeréhez, mi a céljuk, és hogyan érik ezt el? Mi lehet csinálni egy OLAP-kockával? Mi okozza az adatrobbanás jelenségét?

Ez a munka efféle kérdésekre keresi a választ. Elsősorban a számítástechnikával foglalkozó szakembereknek készült, a célja az, hogy azokat az alapvető alkalmazásfejlesztői tudásháttérrel már rendelkező szakembereket, akik a vállalati adatfeldolgozás számítógépes támogatásával szeretnének foglalkozni, megismertesse a mai vállalati környezet szokásos építőelemeivel és integrációs megoldásaival. Hangsúlyosan tárgyalja a szerveroldal különleges követelményeinek kielégítését célzó megoldásokat, az alkalmazásintegrációt segítő alapvető módszerek működését. Szintről szintre haladva vezeti végig az olvasót a vállalati rendszerek elemei között kialakított, különféle mélységű és eltérő koncepciójú együttműködések típusain.

Ha a könyvet az információs rendszert használó – egyéb szakterületen foglalkoztatott – szakember forgatja, szintén jó hasznát veszi. Vállalati döntéshozók, informatikai vezetők és a mesterképzésben részt vevő informatikai mérnökhallgatók számára nélkülözhetetlen, továbbá ajánljuk még leendő fejlesztőknek, üzemeltetőknek is.

További ajánlatunk

Számítógéppel emberi nyelven
borító: Számítógéppel emberi nyelven>
2 000 Ft
Számítógépes nyelvészet
borító: Számítógépes nyelvészet>
2 000 Ft
Windows XP haladókönyv
borító: Windows XP haladókönyv>
2 500 Ft
Windows Vista haladókönyv
borító: Windows Vista haladókönyv>
800 Ft
Shaderprogramozás
borító: Shaderprogramozás>
3 000 Ft
Grafika és játékprogramozás DirectX-szel
borító: Grafika és játékprogramozás DirectX-szel>
3 000 Ft
Windows Server 2008 rendszergazdáknak
borító: Windows Server 2008 rendszergazdáknak>
4 000 Ft
Windows 7 haladókönyv
borító: Windows 7 haladókönyv>
4 000 Ft

Hasznos holmik