• ISBN:
  ISBN 9789630896337
 • KIADÓ:
  Kismamablog Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  32 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  222

Anyapszichológia

Az anyai lélek szivárványa fogantatástól a nagymamakorig

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789630896337
 • KIADÓ:
  Kismamablog Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  32 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  222

Ki vagyok én? Jó anya vagyok? Jól csinálom? - merül fel gyakran az anyákban. Néha ki is mondja a kérdést, máskor csak a szemében kanyarog a kérdőjel.

Miért kérdezzük ezt? Miért fontos, hogy elég jók vagyunk-e? Miért leszünk bizonytalanok, ha más másként csinálja, másként tudja, másként érzi? Ha neki könnyebben megy? Miért neurotikusak, túlaggódók a mai anyák? Miért érzik úgy, hogy folyamatosan bizonyítaniuk kell a különféle szerepeikben: anyaként, társként, szeretőként, munkaerőként? Miért nem tudnak felhőtlenek lenni? Miért csupa kérdőjel számukra az anyaság? Miért nem tudjuk az élet természetes részeként kezelni? Miért nem érezzük az anyai ösztönt? - ezeket a kérdéseket teszi fel és válaszolja meg az Anyapszichológia c. könyv.

Igyekszik megfogalmazni a kimondhatatlant: az anyák szerteáradó érzelmeit. A bűntudatot, az aggódást, a félemet, az egymásban való feloldódást, a testi és lelki szimbiózist, a szeretetet. Azt, ahogyan a kislányból nő, a nőből anya válik. Végigkísér az anya belső utazásán a fogantatástól kezdve a várandósságon át a szülésen keresztül egészen a gyermek felnőtté válásáig.

Miért fontos foglalkoznunk az anyaság lélektanával? Mert a gyermeknevelési praktikák és jótanácsok mit sem érnek, ha az anya nem ismeri saját magát. Ha lelkiismeretfurdalása van, ha szorong, ha depressziós, ha a fáradtságtól annyira kétségbeesett, hogy már bármire képes lenne, csak végre csend legyen. Ha nem képes befelé figyelni és felismerni, mire is van valójában szüksége a gyermekének, mert annyira leköti, hogy mások elvárásainak megfeleljen.

További ajánlatunk

Hasimoto-betegség
borító: Hasimoto-betegség>
2 799 Ft
Napfényvitamin
borító: Napfényvitamin>
2 490 Ft
Gabonaagy - Életmódprogram
borító: Gabonaagy - Életmódprogram>
3 490 Ft
Civil a konyhában
borító: Civil a konyhában>
1 790 Ft
Hogyan szereztem jogosítványt 49 nap alatt?
borító: Hogyan szereztem jogosítványt 49 nap alatt?>
1 870 Ft
Egy cirkuszigazgató mindennapjai
borító: Egy cirkuszigazgató mindennapjai>
2 390 Ft
Könnyed séta a diéták útvesztőjében
borító: Könnyed séta a diéták útvesztőjében>
800 Ft
Aszalás kandírozás
borító: Aszalás kandírozás>
690 Ft

Hasznos holmik