• ISBN:
  ISBN 9786155715532
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  375
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2016

A férfi hanyatlása és bukása

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9786155715532
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  375
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2016

Kicsoda a férfi? Bátor harcos, aki minden veszélytől megóvja családját? Csábító macsó, a női szívek elrablója? Példás és odaadó apa, aki munka után a gyerekeinek él? Nagy formátumú gondolkodó, zseniális tudós? Vagy épp az ellenkezője: erőszakos, bárdolatlan, züllött, önző és hatalmaskodó? Esetleg, ami még rosszabb: egyszerűen csak papucs?

A férfi a teremtés koronája és bukott angyal: amit felépít az egyik kezével, azt romba dönti a másikkal. Szájkosarat viselő fenevad, aki jól-rosszul igyekszik alakítani a kultúrlény szerepét. Öntörvényű lázadó, aki fejjel rohan a falnak, miközben többet kell pátyolgatni, mint egy óvodást. Igazi vezéregyéniség, aki megfutamodásra késztet a saját szennyese.

Szendi Gábor a tőle megszokott szellemes stílusban, kíméletlen alapossággal mutatja be az erősebbiknek vélt nemet. A férfi maga a rendszerhiba, az evolúció átgondolatlan, sebtiben összetákolt találmánya. Gyártási folyamatának kulisszái mögé pillantva láthatjuk, hányféle buktatón át vezet az út, mire egyáltalán megszületik – az igazi bonyodalmak pedig csak ezután következnek. A férfit fenyegető legnagyobb veszély ugyanis éppen saját maga.

A férfi hanyatlása és bukása súlyos állításokat fogalmaz meg, és nem ígér kész recepteket, együtt gondolkodásra hív. Meglepő összefüggéseivel és vadonatúj nézőpontjaival A nő felemelkedése és tündöklése méltó párja.

Szendi Gábor író és pszichológus, a paleolit táplálkozás magyarországi meghonosítója és elterjesztője, szabadgondolkodó. Azt vallja, hogy modern világunk fényévekre távolodott attól a létformától, amihez évmilliók során alkalmazkodtunk. Bár nagyvárosokban élünk, és szuperintelligens kütyükkel vesszük körül magunkat, az agyunk még mindig egy vadászó-gyűjtögető törzs tagjáé. Ha teljesebb és boldogabb életre vágyunk, először meg kell értenünk, mire is lettünk kitalálva.

További ajánlatunk

Tágra nyílt szemek
borító: Tágra nyílt szemek>
4 490 Ft
Boldogságképlet
borító: Boldogságképlet>
4 490 Ft
Harcos pszichológusok
borító: Harcos pszichológusok>
2 490 Ft
Sosem késő
borító: Sosem késő>
1 990 Ft
Jó munka
borító: Jó munka>
2 290 Ft
Szülőszelidítés
borító: Szülőszelidítés>
1 500 Ft
Nyugodj le, b*szki!
borító: Nyugodj le, b*szki!>
1 590 Ft
Párban szép
borító: Párban szép>
1 990 Ft

Hasznos holmik