• ISBN:
  ISBN 9789630992152
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  184 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
apple store link google play link

Mit mondjak, hogyan mondjam?

Gondolatok az életről és az élet végéről

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789630992152
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  184 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
apple store link google play link

A súlyos betegség olyan trauma a családban, amelyre nehéz jól reagálni. Ilyenkor megannyi megválaszolhatatlan kérdéssel találja szemben magát a beteg, a beteg családja és az őt ápolók is. Ahhoz, hogy a megmásíthatlant elfogadhassuk egy ilyen helyzetben, és a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle, fel kell készülnünk arra, hogy mi is vár ránk ilyenkor. A könyv – többek között konkrét kommunikációs helyzetek és konfliktusok bemutatásán keresztül – útmutatást kínál ahhoz, hogy hogyan kommunikálhatunk jól egy ilyen nehéz helyzetben.

Zana Ágnes könyvében a halál témájához kapcsolódó kulturális kontextus (halálhoz való viszony, halálfélelem, rítusok, hospitalizáció és a vizuális média hatása a halálról alkotott fogalamainkra stb.) felvázolása után bemutatja a hospice-palliatív ellátás komplex jellegét és tisztázza annak céljait. A haldoklás különböző stációi egyre más és más terheket rónak a családra, amelyeket – a hozzájuk köthető megküzdési módokkal együtt – konkrét esetvignetták segítségével ismerhetünk meg. A beteg és a családok támogatása mellett a professzionális segítők nehézségeiről is szó esik, hiszen a tévhitekkel ellentétben őket is megviseli a súlyos betegség látványa, a betegük elvesztése.

A lelki támogatás fontossága, a halál után a családok gyászmunkájának segítése és a betegjogok ismerete/ismertetése szintén olyan tematikák, amelyek szorosan kapcsolódnak a hospice-palliatív ellátás szellemiségéhez, és amelyekről ebben a kötetben is szó esik.

A könyv elsősorban a családoknak, a családokról, és a családokat segítőknek szól. Egy elméleti megfontolásokkal alátámasztott gyakorlati kézikönyv, amely a szerző saját munkája tapasztalatai alapján született, és amely a súlyos betegségben szenvedő emberek és családtagjaik ellátásához, minél hatékonyabb támogatásához nyújt segítséget.

További ajánlatunk

Találd fel önmagad! - Kalauz bátor újrakezdőknek
borító: Találd fel önmagad! - Kalauz bátor újrakezdőknek>
2 999 Ft
Minden szülés számít
borító: Minden szülés számít>
3 490 Ft
Gabonaagy szakácskönyv
borító: Gabonaagy szakácskönyv>
2 590 Ft
Beszélgetések a függőségről
borító: Beszélgetések a függőségről>
1 990 Ft
Kihívás program
borító: Kihívás program>
3 490 Ft
A bába válaszol
borító: A bába válaszol>
2 900 Ft
Otthonunk ízei
borító: Otthonunk ízei>
490 Ft
Szépségkúra
borító: Szépségkúra>
690 Ft

Hasznos holmik