• ISBN:
  ISBN 9789630992152
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  184 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
apple store link google play link

Mit mondjak, hogyan mondjam?

Gondolatok az életről és az élet végéről

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789630992152
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  184 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
apple store link google play link

A súlyos betegség olyan trauma a családban, amelyre nehéz jól reagálni. Ilyenkor megannyi megválaszolhatatlan kérdéssel találja szemben magát a beteg, a beteg családja és az őt ápolók is. Ahhoz, hogy a megmásíthatlant elfogadhassuk egy ilyen helyzetben, és a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle, fel kell készülnünk arra, hogy mi is vár ránk ilyenkor. A könyv – többek között konkrét kommunikációs helyzetek és konfliktusok bemutatásán keresztül – útmutatást kínál ahhoz, hogy hogyan kommunikálhatunk jól egy ilyen nehéz helyzetben.

Zana Ágnes könyvében a halál témájához kapcsolódó kulturális kontextus (halálhoz való viszony, halálfélelem, rítusok, hospitalizáció és a vizuális média hatása a halálról alkotott fogalamainkra stb.) felvázolása után bemutatja a hospice-palliatív ellátás komplex jellegét és tisztázza annak céljait. A haldoklás különböző stációi egyre más és más terheket rónak a családra, amelyeket – a hozzájuk köthető megküzdési módokkal együtt – konkrét esetvignetták segítségével ismerhetünk meg. A beteg és a családok támogatása mellett a professzionális segítők nehézségeiről is szó esik, hiszen a tévhitekkel ellentétben őket is megviseli a súlyos betegség látványa, a betegük elvesztése.

A lelki támogatás fontossága, a halál után a családok gyászmunkájának segítése és a betegjogok ismerete/ismertetése szintén olyan tematikák, amelyek szorosan kapcsolódnak a hospice-palliatív ellátás szellemiségéhez, és amelyekről ebben a kötetben is szó esik.

A könyv elsősorban a családoknak, a családokról, és a családokat segítőknek szól. Egy elméleti megfontolásokkal alátámasztott gyakorlati kézikönyv, amely a szerző saját munkája tapasztalatai alapján született, és amely a súlyos betegségben szenvedő emberek és családtagjaik ellátásához, minél hatékonyabb támogatásához nyújt segítséget.

További ajánlatunk

Paleolit konyha haladóknak
borító: Paleolit konyha haladóknak>
4 000 Ft
Hisztaminintolerancia szakácskönyv 2.
borító: Hisztaminintolerancia szakácskönyv 2.>
4 000 Ft
Cukoragykúra
borító: Cukoragykúra>
2 990 Ft
Árnyékporocska
borító: Árnyékporocska>
4 499 Ft
Ha stílus van: minden van
borító: Ha stílus van: minden van>
3 490 Ft
Egy czitrom hajával
borító: Egy czitrom hajával>
2 999 Ft
Fuss tovább!
borító: Fuss tovább!>
2 399 Ft
Paleolit táplálkozás
borító: Paleolit táplálkozás>
3 490 Ft

Hasznos holmik