• KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  272 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017
 • ISBN:
  ISBN 9789634751717

Porlik, mint a szikla 

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  272 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017
 • ISBN:
  ISBN 9789634751717

Ilont és két testvérét egészen a magyar fővárosig menekíti Székelyföldről édesapjuk. Talán az emlékek elől, feledni a borzalom éjszakáját, s végre elhallgattatni az ablakba újra és újra leszálló kuvik hangját. Félrevert harangok zúgása közepette hagyják el az ezeréves szülőhazát. De nem csupán ellehetetlenített életük roncsait viszik magukkal a szekéren, hanem egy súlyos családi titkot is.
Ilon mélyre, nagyon mélyre temeti magában a múltat, évtizedekig nem beszél róla sem lányának, sem unokájának, Amandának. Őt nem is foglalkoztatja a család története, jól kereső, sikeres üzletasszonyként csak a jelenben, a jelennek él.
A város széli villa mellett lassan lakópark nő ki a földből, új emberek érkeznek, új barátságok szövődnek, s Amanda végül rádöbben, milyen keveset tud a családról, önmagáról… És akkor Ilon mesélni kezd. Feltámad a múlt, az emlékek, melyeknek nyomába eredve Amanda nemcsak a megbékéléshez nélkülözhetetlen igazságot, hanem a szerelmet és önmagát is megtalálja.
Egymásra találhat-e lélekben egy nagymama és unokája, akiknek élete annyiban különbözik egymástól? Mennyire tud megnyílni a háborúkat megélt idős asszony a fiatal, munkájának élő nőnek? Találkozik-e valaha múlt és jelen? Tud-e nyitni egymás világára két ennyire különböző nő?
Sorsfordító történelmi események, szívekben megőrzött legendák, vérzivataros időkön átmentett hagyományok – egy család több generációjának megindító és elgondolkodtató históriája Bauer Barbara legújabb regényében.

További ajánlatunk

Nagy Imre testamentuma, a Magyar Golgota
borító: Nagy Imre testamentuma, a Magyar Golgota>
999 Ft
Madárasszony
borító: Madárasszony>
2 799 Ft
Bábel
borító: Bábel>
1 990 Ft
Asszony a fronton
borító: Asszony a fronton>
1 590 Ft
Egy piaci nap
borító: Egy piaci nap>
2 290 Ft
Valami fiatal szélhámos
borító: Valami fiatal szélhámos>
2 290 Ft
Zsebnovellák
borító: Zsebnovellák>
1 000 Ft
A szeretleki ember
borító: A szeretleki ember>
990 Ft

Hasznos holmik