• FORDÍTOTTA:
  Dési András György
 • EREDETI CÍM:
  Kids – How screen addiction is hijacking our kids – and how to break the trance
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  360 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • ISBN:
  ISBN 9789634751625

A képernyő rabjai

Avagy hogyan rabolja el gyermekeinket a képernyő, és hogyan törhetjük meg a varázslatot

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Dési András György
 • EREDETI CÍM:
  Kids – How screen addiction is hijacking our kids – and how to break the trance
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  360 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • ISBN:
  ISBN 9789634751625

Ismerős a látvány: étteremben, járművön, játszótéren, otthon gyerekek bámulják megigézve a kékesen derengő képernyőt. Nem lesz ebből baj? Vajon csak múló divathóbortról, ártalmatlan szórakozásról van szó? Vagy egyenesen hasznos elfoglaltságról, hiszen a képernyő interaktív taneszközként is szolgálhat?

Nicholas Kardaras szerint ideje megkongatni a vészharangot, mert a képernyőalapú kütyük viharos terjedésével egyre nagyobb veszély fenyegeti gyermekeink lelki egészségét. A világszerte elismert függőségszakértő könyvében lenyűgöző szaktudással és alapossággal mutatja be, miképpen formálja át egy egész generáció agyát a modern technológia - ha túl fiatalon kezdik el használni.

Az agyi képalkotó eljárásokkal végzett vizsgálatok egyértelműen bizonyítják, hogy a vonzó kis masinák ingerei rendkívül erősen hatnak az agy örömközpontjának dopamintermelésére. Számtalan klinikai kísérlet igazolja, hogy összefüggés van a szüntelen képernyőbámulás és a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD), a különböző függőségek, a szorongás, a depresszió és a fokozott agresszió kialakulása között.

Kardaras nemcsak fiziológiai-pszichológiai szempontból vizsgálja a világszerte ragályként terjedő képernyőkórt, hanem feltérképezi szociológiai, kulturális, gazdasági vonatkozásait is. Nem pánikot akar kelteni, hanem megérteni és megértetni, milyen kockázatoknak és veszélyeknek tesszük ki gyerekeinket, ha korlátlanul használják a különböző digitális eszközöket.


NICHOLAS KARDARAS az Egyesült Államok egyik vezető függőségszakértője, egy felnőtt elvonóprogram, a Hamptons Discovery alapítója és igazgatója. Korábban a Stony Brook Medicine professzoraként neuropszichológiát adott elő. Több cikke jelent meg a Psychology Todayben, a Fox News rendszeres szakértője, közreműködött a CBS Evening News és az NPR műsoraiban. Feleségével és ikergyerekeivel a New York állambeli Sag Harborban él.

További ajánlatunk

Férfinak és apának lenni
borító: Férfinak és apának lenni>
2 449 Ft
Út a télbe
borító: Út a télbe>
2 799 Ft
Stresszoldás kutyáknak
borító: Stresszoldás kutyáknak>
2 490 Ft
Ikigai - A boldogság japán titka
borító: Ikigai - A boldogság japán titka>
2 290 Ft
Gabonaagy szakácskönyv
borító: Gabonaagy szakácskönyv>
2 590 Ft
Egészség, betegség, diskurzus
borító: Egészség, betegség, diskurzus>
2 500 Ft
Öregség öregedés nélkül
borító: Öregség öregedés nélkül>
2 290 Ft
Bélügyek - A belek csodálatos világa és a jó emésztés
borító: Bélügyek - A belek csodálatos világa és a jó emésztés>
1 800 Ft

Hasznos holmik