• FORDÍTOTTA:
  Holbok Zoltán
 • EREDETI CÍM:
  What Makes Love Last?
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  300 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • ISBN:
  ISBN 9789634753155

Mitől lesz tartós a szerelem?

Hogyan bízzunk egymásban és maradjunk hűségesek

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Holbok Zoltán
 • EREDETI CÍM:
  What Makes Love Last?
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  300 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • ISBN:
  ISBN 9789634753155

Ki ne álmodozott volna tartós, akár életre szóló párkapcsolatról, holtomiglan-holtodiglan szerelemről? Egyfájdalmas szakítás vagy épp a sokadik veszekedés után ki ne tette volna fel magának a kérdést: vajon mi a baj velünk, másoknak miért sikerül, és nekünk miért nem?
A világszerte elismert pszichológus és párterapeuta, JOHN GOTTMAN, aki házasságdiagnosztikai laboratóriumában, a híres „Szerelemlaborban” évtizedek óta tudományos alapossággal vizsgálja a hosszú távú párkapcsolatok működését, legújabb könyvében segít választ találni ezekre az örök kérdésekre.
A házasságok megromlásának okait kutatva Gottman arra jut, hogy a bizalom megrendülése és a hűtlenség az a rejtett méreg, amely minden válságba jutott kapcsolat hátterében megtalálható – akkor is, ha erről a párnak nincs tudomása. A hűtlenség, az árulás, a lojalitás hiánya nem feltétlenül konkrét félrelépés, fizikai megcsalás formájában valósul meg. A ridegség, az önzés, az inkorrektség, a közömbösség, a karrier hajszolása mind-mind romboló viselkedésformák.
Gottman szerint sok pár megreked a kölcsönös undokság és meg nem értés mókuskerekében. Pedig van remény, csak ehhez először is meg kell tanulnunk újra bízni egymásban, önmagunkban. A szerző beavat minket a ráhangolódás fortélyaiba, megtanít a bensőséges párbeszéd művészetére, amellyel helyreállítható a megrendült bizalom, visszahozható a régi szenvedély. Egyszerűen kitölthető és kiértékelhető kérdőívekkel, kvízekkel segít felmérni, mekkora a baj, hogy aztán elindítson bennünket a válságból kivezető úton. A gyakorlati példák, esetleírások pedig megmutatják, merre vezet ez az út.


JOHN GOTTMAN a Washingtoni Egyetem pszichológiaprofesszora, számos rangos díj birtokosa, mintegy negyven könyv, köztük a nagy sikerű Min múlik egy házasság?, a Nőkalauz férfiaknak és a Gyerekek érzelmi intelligenciája szerzője. Feleségével, Julie Schwartz Gottman klinikai pszichológussal közösen alapította a The Gottman Institute-ot, amely mára fogalommá vált az Egyesült Államokban.

További ajánlatunk

Paleolit táplálkozás és korunk betegségei
borító: Paleolit táplálkozás és korunk betegségei>
2 490 Ft
Életkör
borító: Életkör>
2 490 Ft
Hogyan vezetnek a legjobb vezetők?
borító: Hogyan vezetnek a legjobb vezetők?>
3 970 Ft
Egészséges alvás, boldog gyerek
borító: Egészséges alvás, boldog gyerek>
1 990 Ft
A Vincenthez vezető út
borító: A Vincenthez vezető út>
2 799 Ft
100 mondat, amely megváltoztatta az életemet
borító: 100 mondat, amely megváltoztatta az életemet>
2 190 Ft
Öngyilkos királyok
borító: Öngyilkos királyok>
2 490 Ft
Híres ember írta…
borító: Híres ember írta…>
980 Ft

Hasznos holmik