Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Száll a kakukk a fészre

Lackfi János

Kiadó : Helikon Kiadó

196 oldal

Megjelenés éve : 2020

ISBN 9789634794615

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

2 199 Ft helyett most
1 869 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 

„Honfoglaláskor a nagy kavarodásban elveszett Mackó nevű komondorunk, kezes jószág. Mindenkinek a kezét tépi le. Először. A becsületes megtalálónak kézből fizetünk.” Nos, ez egy Facebook-bejegyzés a honfoglalás korából, épp csak példaképpen.

Lackfi János  új könyvét nem kell túl komolyan venni: bolondozás ez, a képzelet képtelen játéka – milyen posztok születhettek volna, ha van Facebook Jézus idejében, vagy a reformáció korában, vagy a francia forradalom alatt…
   De vannak a könyvben képzelt párbeszédek is, melyekben a magyar költészet jeles alakjai a zord és földhözragadt valósággal szembesülnek: Petőfi például a „Nemzeti dal” soraival biztatja egy honfitársát, aki ezt zaklatásnak veszi;  Léda pedig egy kicsivel több aktivitást várni el Adytól a „Héjanász” borongós sorai helyett.
   Lackfi János, mondhatni, tiszteletlenül bánik a történelem nagy alakjaival és a magyar irodalom zseniális alkotóival, de emögött a tiszteletlenség mögött mély szeretet, rengeteg ismeret és persze remek humorérzék bújik meg.


 
 

© 2010 multimediaplaza.com