apple store link google play link

Keleti 100

"Mert szeretek élni..."

Olvass bele!
apple store link google play link
A Holokauszt-túlélő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai győztes tornásznő, a világ jelenlegi legidősebb olimpiai bajnoka januárban ünnepli a századik születésnapját. (1921. január 9-én született Budapesten.)

Az Ezüstgerely művészeti pályázaton díjazott szerzőpáros, Dávid Sándor és Dobor Dezső által írt 380 oldalas könyvben itthonról és külföldről (Ausztrália, USA, Izrael) Keleti 36 egykori sporttársa nyilatkozik a "világ nyolcadik csodájaként" is aposztrofált tornászról. Köztük Testnevelési Főiskolás hallgatói és a tornászok mellett a magyar olimpiai csapatok még élő tagjai is, többek közt olimpiai bajnokok és érmesek, olimpikonok: Korondi Margit, Bodó Andrea, Benedek Gábor, Gyenge Valéria, Dömölky Lídia, Ducza Anikó, Makray Katalin, Müller Kati. Megszólal az azóta sajnos már elhunyt Köteles Erzsébet, Tass Olga, Kárpáti György - épp e könyv számára adták életük utolsó interjúit. Érdekesség, hogy Vizi E. Szilveszter professzor, mint egykori tornász neve is szerepel a nyilatkozók között.
A kötetet közel 300 fotó teszi teljessé.
A könyv címe KELETI 100 "Mert szeretek élni!" Ez a könyv nem csak családtörténet, sporttörténet, tornatörténet, de maga az elmúlt 100 év története.

További ajánlatunk

Szexmentes övezet
borító: Szexmentes övezet>
1 490 Ft
Életem szerelme
borító: Életem szerelme>
2 790 Ft
Tom Jones - Önéletrajz
borító: Tom Jones - Önéletrajz>
2 790 Ft
Az utolsó lány
borító: Az utolsó lány>
2 490 Ft
Proliregény
borító: Proliregény>
2 490 Ft
Halász Judit – Nem születtem varázslónak
borító: Halász Judit – Nem születtem varázslónak>
2 100 Ft
Életeim - Titkaim
borító: Életeim - Titkaim>
790 Ft
PATAKI FERENC - Gazdátlan ország
borító: PATAKI FERENC - Gazdátlan ország>
89 Ft

Hasznos holmik