A komplex számok elemi alkalmazásai

A komplex számok bevezetését matematikai összefüggések tárgyalásának egyszerűsítése indokolta. (Bevezetésük a 17. századra nyúlik vissza.) De ahogyan a valós számok létező világunknak valamilyen mennyiségét mérik, úgy a komplex számoknak nem tudjuk tárgyi környezetünk semmilyen mérhető tulajdonságát sem közvetlenül megfeleltetni. Mire használhatók akkor?

A komplex számok definiálásán és különböző ábrázolási módjaik bemutatásán túl erre talál választ az Olvasó ebben az e-könyvben. Az első három fejezet áttanulmányozását követően a többi fejezetet nem kell feltétlenül egymás után olvasni, de célszerű az olvasást mindig valamelyik fejezet elejétől elkezdeni.

A negyedik és az ötödik fejezet tanulmányozását azoknak ajánljuk, akiket a programok kódja is érdekel, de például a komplex konvergencia-fraktálok fejezete programozási alapismeretek nélkül is megérthető.

„Komplex számokkal nem találkozik az, aki nem keresi ezt a találkozást. Ritkán adódik – például – olyan hétköznapi helyzet, amikor harmadfokú egyenlet gyökeit kell meghatároznunk. Viszont, ha valaki időt áldoz a komplex számok megismerésére, hasonlóan kellemes meglepetések érik, mint engem értek az elmúlt másfél év során.” (A szerző)

További ajánlatunk

A seregélyek röpte
borító: A seregélyek röpte>
2 599 Ft
Magunkról
borító: Magunkról>
3 499 Ft
Ha a fák lélegzethez jutnának
borító: Ha a fák lélegzethez jutnának>
3 299 Ft
Matematika számok nélkül
borító: Matematika számok nélkül>
2 999 Ft
2084 – Az eltűnt jég nyomában
borító: 2084 – Az eltűnt jég nyomában>
2 799 Ft
A hóhatáron túl
borító: A hóhatáron túl>
390 Ft
Stephen Hawking élete és világa
borító: Stephen Hawking élete és világa>
1 990 Ft
Az állatok világa 16. kötet
borító: Az állatok világa 16. kötet>
490 Ft

Hasznos holmik