A komplex számok elemi alkalmazásai

A komplex számok bevezetését matematikai összefüggések tárgyalásának egyszerűsítése indokolta. (Bevezetésük a 17. századra nyúlik vissza.) De ahogyan a valós számok létező világunknak valamilyen mennyiségét mérik, úgy a komplex számoknak nem tudjuk tárgyi környezetünk semmilyen mérhető tulajdonságát sem közvetlenül megfeleltetni. Mire használhatók akkor?

A komplex számok definiálásán és különböző ábrázolási módjaik bemutatásán túl erre talál választ az Olvasó ebben az e-könyvben. Az első három fejezet áttanulmányozását követően a többi fejezetet nem kell feltétlenül egymás után olvasni, de célszerű az olvasást mindig valamelyik fejezet elejétől elkezdeni.

A negyedik és az ötödik fejezet tanulmányozását azoknak ajánljuk, akiket a programok kódja is érdekel, de például a komplex konvergencia-fraktálok fejezete programozási alapismeretek nélkül is megérthető.

„Komplex számokkal nem találkozik az, aki nem keresi ezt a találkozást. Ritkán adódik – például – olyan hétköznapi helyzet, amikor harmadfokú egyenlet gyökeit kell meghatároznunk. Viszont, ha valaki időt áldoz a komplex számok megismerésére, hasonlóan kellemes meglepetések érik, mint engem értek az elmúlt másfél év során.” (A szerző)

További ajánlatunk

Mama utolsó ölelése
borító: Mama utolsó ölelése>
3 299 Ft
Egy élet a bolygónkon
borító: Egy élet a bolygónkon>
2 999 Ft
Fizikusok útvesztőben
borító: Fizikusok útvesztőben>
2 890 Ft
Tározó kistavak tervezése
borító: Tározó kistavak tervezése>
990 Ft
A szingularitás küszöbén
borító: A szingularitás küszöbén>
2 990 Ft
A fáraók földjének Nobel-díjasa
borító: A fáraók földjének Nobel-díjasa>
1 590 Ft
Az állatok világa 1. kötet
borító: Az állatok világa 1. kötet>
490 Ft
Az állatok világa 18. kötet
borító: Az állatok világa 18. kötet>
490 Ft

Hasznos holmik