Kombinatorika

Olvass bele!

A matematika egyik leggyorsabban fejlődő területe a kombinatorika. Alkalmazásai a számítógép-tudományban, az operációkutatásban már évtizedek óta jelen vannak, és maguk a kombinatorikai eszközök is egyre bonyolultabb formában épültek be a matematika legkülönbözőbb ágaiba.

A kombinatorika mindennapi életünk számos területén felbukkan. A kombinatorikai problémák sokfélék, változatosak. Lehetnek egyszerűek, de nagyon bonyolultak is. A kombinatorikus gondolkodás fejlesztése már általános iskolában is kiemelkedő szerepet kap a matematikaoktatásban. Ekkor még természetesen képletek alkalmazása nélkül, tevékenykedtetve alakítjuk a gyerekek kombinatorikai szemléletét. E jegyzet is bővelkedik a szemléltető eszközökben, sok-sok képpel, különböző ábrákkal segítve a megértést.

A jegyzet eredeti, angol változatát Philipp Legner, a fiatal és rendkívül tehetséges brit matematikus készítette, akit idén felterjesztettek a Lovie Awards-ra, és bekerült a három finalista közé.

A jegyzetben található egy videóanyag is, mely lépésről-lépésre bemutat 35 feladatot és megismertet minket az ilyen és ehhez hasonló problémák megoldásának lépéseivel.

További ajánlatunk

Füttyöstől Duzzogóig
borító: Füttyöstől Duzzogóig>
2 099 Ft
Lennvilág
borító: Lennvilág>
3 299 Ft
Hogyan kerüljük el a klímakatasztrófát?
borító: Hogyan kerüljük el a klímakatasztrófát?>
2 599 Ft
Stephen Hawking
borító: Stephen Hawking>
2 990 Ft
A farkasok bölcsessége
borító: A farkasok bölcsessége>
2 290 Ft
Mesék a csodakertről
borító: Mesék a csodakertről>
2 499 Ft
A gén - személyes történet
borító: A gén - személyes történet>
3 590 Ft
Bőrügyek
borító: Bőrügyek>
2 100 Ft

Hasznos holmik