Kombinatorika

Olvass bele!

A matematika egyik leggyorsabban fejlődő területe a kombinatorika. Alkalmazásai a számítógép-tudományban, az operációkutatásban már évtizedek óta jelen vannak, és maguk a kombinatorikai eszközök is egyre bonyolultabb formában épültek be a matematika legkülönbözőbb ágaiba.

A kombinatorika mindennapi életünk számos területén felbukkan. A kombinatorikai problémák sokfélék, változatosak. Lehetnek egyszerűek, de nagyon bonyolultak is. A kombinatorikus gondolkodás fejlesztése már általános iskolában is kiemelkedő szerepet kap a matematikaoktatásban. Ekkor még természetesen képletek alkalmazása nélkül, tevékenykedtetve alakítjuk a gyerekek kombinatorikai szemléletét. E jegyzet is bővelkedik a szemléltető eszközökben, sok-sok képpel, különböző ábrákkal segítve a megértést.

A jegyzet eredeti, angol változatát Philipp Legner, a fiatal és rendkívül tehetséges brit matematikus készítette, akit idén felterjesztettek a Lovie Awards-ra, és bekerült a három finalista közé.

A jegyzetben található egy videóanyag is, mely lépésről-lépésre bemutat 35 feladatot és megismertet minket az ilyen és ehhez hasonló problémák megoldásának lépéseivel.

További ajánlatunk

A téridőn is túl
borító: A téridőn is túl>
3 699 Ft
A kreativitás kódja
borító: A kreativitás kódja>
2 999 Ft
A dinoszauruszok tündöklése és bukása
borító: A dinoszauruszok tündöklése és bukása>
2 999 Ft
Eredetünk
borító: Eredetünk>
3 990 Ft
Barátom, a filodendron
borító: Barátom, a filodendron>
2 499 Ft
Az állatok érzelmi élete – Szeretet, gyász, együttérzés – egy rejtett világ csodái
borító: Az állatok érzelmi élete – Szeretet, gyász, együttérzés – egy rejtett világ csodái>
2 100 Ft
Bőrügyek
borító: Bőrügyek>
2 100 Ft
Az állatok világa 12. kötet
borító: Az állatok világa 12. kötet>
490 Ft

Hasznos holmik