Kombinatorika

Olvass bele!

A matematika egyik leggyorsabban fejlődő területe a kombinatorika. Alkalmazásai a számítógép-tudományban, az operációkutatásban már évtizedek óta jelen vannak, és maguk a kombinatorikai eszközök is egyre bonyolultabb formában épültek be a matematika legkülönbözőbb ágaiba.

A kombinatorika mindennapi életünk számos területén felbukkan. A kombinatorikai problémák sokfélék, változatosak. Lehetnek egyszerűek, de nagyon bonyolultak is. A kombinatorikus gondolkodás fejlesztése már általános iskolában is kiemelkedő szerepet kap a matematikaoktatásban. Ekkor még természetesen képletek alkalmazása nélkül, tevékenykedtetve alakítjuk a gyerekek kombinatorikai szemléletét. E jegyzet is bővelkedik a szemléltető eszközökben, sok-sok képpel, különböző ábrákkal segítve a megértést.

A jegyzet eredeti, angol változatát Philipp Legner, a fiatal és rendkívül tehetséges brit matematikus készítette, akit idén felterjesztettek a Lovie Awards-ra, és bekerült a három finalista közé.

A jegyzetben található egy videóanyag is, mely lépésről-lépésre bemutat 35 feladatot és megismertet minket az ilyen és ehhez hasonló problémák megoldásának lépéseivel.

További ajánlatunk

Egy farkas diadalútja - Született vesztesből falkavezér
borító: Egy farkas diadalútja - Született vesztesből falkavezér>
3 799 Ft
Isten egyenlete
borító: Isten egyenlete>
3 490 Ft
Füttyöstől Duzzogóig
borító: Füttyöstől Duzzogóig>
2 099 Ft
Fizikusok útvesztőben
borító: Fizikusok útvesztőben>
2 890 Ft
Kívül a Földön
borító: Kívül a Földön>
2 499 Ft
Isteni téveszme
borító: Isteni téveszme>
2 290 Ft
Az állatok világa 15. kötet
borító: Az állatok világa 15. kötet>
490 Ft
Az állatok világa 6. kötet
borító: Az állatok világa 6. kötet>
490 Ft

Hasznos holmik