Apácabordély

Olvass bele!

A kisvárosi főelvtárs szemrevaló kamaszlányát, Borbálát egy évre apácazárdába küldi, hogy elszakítsa "osztályidegen" szerelmétől. 
A zárda számára ez ideiglenesen a túlélést jelenti ugyan, de a magyar történelem e különös korszakában semmi sem az, aminek látszik. Az apácákat előbb a német, majd a szovjet hadsereg katonái használták nagyon is világi, vagy méginkább félvilági célokra, s amikor Borbála odakerül, a megszentelt falak között egészen más tevékenység folyik, mint amire ő vagy a szigorú apa számított. Az apácák voltaképpen már régen beletörődtek ebbe a furcsa helyzetbe, a nappali áhitatosságokat éjszakai mulatságok követik, s csupán hetekbe telik, hogy az új barátnők Borbálát 
is beavassák kényes titkaikba. 


Pergel Zsolt megtörtént eseményeket regényesített meg az Apácabordélyban egy volt kolostorszolga elbeszélése alapján, s könyve nemcsak mint izgalmas tényfeltárás tekinthető különlegességnek, hanem figyelmeztetés is: a régmúlt események körüli vitákban hajlamosak vagyunk megfeledkezni az éppoly homályos és zavaros közelmúltról.

További ajánlatunk

Török tükör
borító: Török tükör>
2 660 Ft
Testvérharc
borító: Testvérharc>
2 890 Ft
Lándzsahegy
borító: Lándzsahegy>
2 799 Ft
Az éjszaka császárnője
borító: Az éjszaka császárnője>
3 170 Ft
Három nővér, három királyné
borító: Három nővér, három királyné>
2 590 Ft
Álmok szárnyán
borító: Álmok szárnyán>
2 590 Ft
Az egyiptomi kéjnő
borító: Az egyiptomi kéjnő>
1 290 Ft
A fáraó lánya
borító: A fáraó lánya>
1 290 Ft

Hasznos holmik