apple store link google play link

Mérföldkövek a magyar művelődéstörténet-írásban

Tanulmányok

Olvass bele!
apple store link google play link

„A művelődéstudomány az élet azon területei közé tartozik, amelyhez mindenki ért” – gondolják sokan megalapozatlanul. A művelődéstudomány ugyanis igen nagyszámú tudományterületet vonz magához és integrál, s ez megnehezíti a fogalmi tisztázását. A több mint ezer esztendő kulturális múltját nem könnyű összefüggő folyamatként bemutatni.
Az elmúlt évtizedekben több művelődéstörténeti kézikönyv és lexikon jelent meg, ám a modern szemléletű, nagyszabású monografikus szintézis még várat magára. Összességében azonban jelentős eredmények születtek. Felnőtt egy új generáció, amely az interdiszciplináris látásmódot már természetesnek veszi, és munkáiban következetesen érvényesíti.
Kötetünk az MTA Művelődéstörténeti Állandó Osztályközi Bizottsága által szervezett, az MTA Közgyűlése (2014. május 8.) alkalmával megtartott tudományos ülésszak anyagát tartalmazza, amelyből képet alkothatunk arról, hogy a művelődéstudomány reprezentánsai hogyan vélekednek a tudományterület helyzetéről, jövőképéről és elvégzendő feladatairól.

További ajánlatunk

Napló 1895-1904
borító: Napló 1895-1904>
4 200 Ft
Ady megmondja
borító: Ady megmondja>
1 699 Ft
A hagyományos világ átváltozásai
borító: A hagyományos világ átváltozásai>
1 790 Ft
Az opera négy évszázada
borító: Az opera négy évszázada>
1 990 Ft
A vers ellenforradalma
borító: A vers ellenforradalma>
1 990 Ft
Főúr, fizetek!
borító: Főúr, fizetek!>
1 990 Ft
A siker helye Hollywood
borító: A siker helye Hollywood>
990 Ft
Garaczi László
borító: Garaczi László>
990 Ft

Hasznos holmik