Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Ahogy játszik velünk az idő...

Dr. Kiss Tamás

Szerzői kiadás

351 oldal

Megjelenés éve : 2017

ISBN 9789630991735

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

990 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 

Dr. Kiss Tamás jelen könyvének legizgalmasabb vállalkozása az idő mivoltának, fogalmának teljesen új, filozófiai-biológiai, „ontofenológiai” értelmezése. „Napnyugati” és keleti filozófiák, továbbá mitológiák (teremtésmítoszok) elemzéseiben bontja ki teóriáját.

Definíciója szerint (részlet): „Az idő, tehát, valahol nem tartam, hanem valami más… Kimondatlan szerepe nem más, mint a szervezés; a ciklus-, és lineáris értelemben vett szabályozóképesség.” És itt, e pontnál is megtörténik az élet mivoltának teljesen új, egyedi definíciója, mely egyben filozófia; ontológia-fenomenológia és biológia, egyedi, gondolati szintézisét adja. Az egyes fejezetek „kísérlet” címszó alatt szerepelnek.

A könyv számtalan érdekessége közé tartozik El Greco egy művének idő-elemzése, vagy Dan Propper nyomán „Az utolsó óra történetének” sajátos változata. Az ikonokról szóló értekezés pedig a sötét-, és aranyos ragyogások, a „pantokrátor” szemek időn túli, lélekbe markoló üzeneteket közvetítő emelkedettségeiről szólnak.

Ugyancsak az „Időn túl” című „kísérlet” oldalain lelhetünk rá Gauguin műveinek, életének, továbbá Woolf, Huxley, Kundera civilizáció-elképzeléseinek, érték-filozófiáinak tárgyalására.


 
 

© 2010 multimediaplaza.com