Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

A Vörös Pimpernel

Női remekírók sorozat

Orczy Emma bárónő

Fordította : Borbás Mária

Eredeti cím : The Scarlet Pimpernel

Kiadó : Atlantic Press Kiadó

Megjelenés éve : 2018

304 oldal

ISBN 9786155693564

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

990 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 

Minden idők talán legnagyobb világsikerű magyar regénye. A Vörös Pimpernel a francia forradalom legvéresebb napjaiban elképesztő merészséggel és leleményességgel menekíti át Angliába a guillotine-halálra ítélt francia arisztokrata családokat. Ki ez a férfi, és hogyan lehetséges, hogy a Kommün legelszántabb ügynökei sem képesek nyomára jutni?
   A Vörös Pimpernel néven elhíresült főnemesi származású fiatalember leleplezésében  nemcsak a forradalmi hatóság érdekelt. Őt keresi a dúsgazdag Sir Percy Blakeney ifjú francia felesége, Marguerite is, mert elfogásával bátyja életét mentheti meg. Marguerite, minden francia kémnél eredményesebben nyomoz a vakmerő angol után, ám hamarosan olyan titkok birtokába kerül, melyek ismeretében már mindent másképp lát, és mindent másképp tenne...

Orczy Emma bárónő tizenötévesen került szüleivel Londonba és már ezzel az első regényével óriási sikert aratott. A Vörös Pimpernelt minden világnyelvre lefordították, több mint kéttucat filmváltozat,  számos televíziós és színpadi mű készült belőle. Ihletője volt egyebek között az amerikai Johnston McCulley Zorro figurájának is. A világviszonylatban mindmáig legismertebb magyar írónő nevét nemcsak az irodalomtörténet őrzi: a Vénusz bolygó egyik kráterét is róla nevezték el.

A Vörös Pimpernel történelmi regényként és romantikus műként is lenyűgöző olvasmány, mely az idő múlásával sem vesztett frissességéből. Így lett ez a regény az Atlantic Press Kiadó Női remekírók sorozatának első kötete.


 
 

© 2010 multimediaplaza.com