• KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  512 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2023
 • ISBN:
  ISBN 9789635448869
apple store link google play link

Az elrejtett gyermek

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  512 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2023
 • ISBN:
  ISBN 9789635448869
apple store link google play link

Eleanor Hamilton boldog feleség, és egy elbűvölő négyéves kislány, Mabel édesanyja. Férje, Edward a bimbózó eugenikai mozgalom vezéregyénisége, ami olyasféle gondolatokat körvonalaz, melyeket hamarosan Hitler is a zászlajára tűz.

Amikor azonban kislányukon epilepsziás rohamok jelentkeznek, tökéletes világuk széthullani látszik. Mabel szégyenteljes betegségét Edwardnak titkolnia kell a munkakörnyezetében, és a család becsülete veszélyben forog.

Eleanor hamar ráébred, hogy Edward titkolózik, mindent megkérdőjelez, amit addig a genetikai alsóbbrendűségről gondolt, s férjébe vetett, addig megingathatatlan hite szertefoszlik. Zaklatott lesz és kiábrándult, s miután úgy érzi, képtelen tovább elviselni a családi terheket, úgy dönt, kézbe veszi a dolgokat.

Louise Fein – aki személyes tapasztalatból merített ihletet könyve megírásához – komoly morális és etikai kérdésekre világít rá egy olyan korszakban, amelyet a xenofóbia, az előítéletek, a rettegés és az úttörő jelentőségűnek álcázott, ugyanakkor téves és romlott tudományos elképzelések uraltak.

Ebben a mélyen megindító, precíz háttérkutatásokkal alátámasztott, elsöprő erejű történetben finoman cizellált portrét kapunk egy családról, amely lassan összeroppan a szégyen, a hazugság és a veszélyes eszmék terhe alatt.

További ajánlatunk

Jeruzsálem szépségkirálynője
borító: Jeruzsálem szépségkirálynője>
3 190 Ft
Egy új korszak hajnala
borító: Egy új korszak hajnala>
3 990 Ft
Három nővér, három királyné
borító: Három nővér, három királyné>
2 590 Ft
Az utolsó királynő
borító: Az utolsó királynő>
2 770 Ft
Vad vidék
borító: Vad vidék>
2 790 Ft
Álom-öböl
borító: Álom-öböl>
2 390 Ft
Bocana
borító: Bocana>
1 790 Ft
Hívja Leonyid Brezsnyevet
borító: Hívja Leonyid Brezsnyevet>
990 Ft

Hasznos holmik