• ISBN:
  ISBN 9786155513923
 • KIADÓ:
  Noran Libro Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  552 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2016
apple store link google play link

Bringaút a Holdra

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9786155513923
 • KIADÓ:
  Noran Libro Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  552 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2016
apple store link google play link

„Azt írta Rainer Maria Rilke: Változtasd meg életed. Talán nem pont erre gondolt, de én úgy fordítottam le a magam számára ezt a parancsot, hogy ha nem esik az eső, kibiciklizem a Margitszigetre.

Először azt hittem, unni fogom. Ugyanaz az út, ugyanazok az akadályok, ugyanaz a látkép – hát nem. Ezt az utat csak élvezni lehet. A világ legszebb városának talán legszebb szakasza ez. Minden alkalommal, amikor meglátom a Dunát, a hidakat, a Parlamentet, a Gellérthegyet, a Várat: hálát adok a sorsnak, hogy ebben a környezetben élhetek.

Nagyon sok jó tapasztalatot szereztem biciklizés közben. Nyeregben ülve mindent másképp lát az ember, iszonyatosan fontos, élethalál-dolgok válnak jelentéktelenekké, viszont egy máskor figyelemre sem méltatott apróság, például egy vadkacsamama a fiókáival a Szigeten átvezető autóúton hirtelen főügyemmé válik. Leugrok a bringáról, megállok keresztbe az út közepén, hogyha jönne egy busz vagy villanyautó, feltartóztassam. Jött is valami teherautó, sofőrje intézett hozzám néhány keresetlen polgári szót, mire azt kiabáltam vissza, ahogy csak bírtam, hogy túlharsogjam a motorzajt: KACSACSALÁD!

Bringázás közben az ember megváltozik, buddhistább lesz, szemlélődőbb. Ülök egy kövön a bringa mellett, rágcsálom a szendvicsemet, és nézem, ahogy az emberek babakocsit tolnak, tornáznak, görkoriznak, fára másznak és kacsákat kerülgetnek, és ez örömmel tölt el.”

További ajánlatunk

Nyerj csatát naponta!
borító: Nyerj csatát naponta!>
2 999 Ft
Fegyencedzés
borító: Fegyencedzés>
3 490 Ft
A TRX kézikönyve
borító: A TRX kézikönyve>
3 490 Ft
Street workout haladóknak
borító: Street workout haladóknak>
3 490 Ft
Weisz és a többiek
borító: Weisz és a többiek>
2 999 Ft
Egy kisállatrendelő hétköznapjai
borító: Egy kisállatrendelő hétköznapjai>
1 999 Ft
Titi - Göröcs János, a varázsló
borító: Titi - Göröcs János, a varázsló>
1 990 Ft
Az újkori olimpiák története 3. rész
borító: Az újkori olimpiák története 3. rész>
990 Ft

Hasznos holmik