apple store link google play link

Titi - Göröcs János, a varázsló

Olvass bele!
apple store link google play link

Göröcs János azon kevesek egyike, akik nemcsak részesei, de egyben főszereplői is voltak a magyar labdarúgás egyik fényes, sikerekben és eredményekben gazdag időszakának, a hatvanas évek futballjának.

Az Aranycsapatot követő úgynevezett "meggypirosak" vezéregyéniségeként nemcsak a pályák labdaművésze volt, hanem a közönség abszolut kedvencének is számított.

Az Újpesti Dózsában, a magyar válogatottban, majd egy furcsa fordulattal a Tatabánya csapatában töltött évei részint hű lenyomatai másfél évtized honi futballtörténelmének, de egyben szociografikus erejű "fényképei" a stadionokon, a pályán kívüli világnak, a Kádár-korszak magyar valóságának.

A könyv részben tisztelgés egy köztünk élő legenda egészen kivételes élete és pályafutása előtt, részint korrajz, amelynek figurái akár egy dokumentumfilm szereplői is lehetnének.

A Titi című könyv sokkal több, mint Göröcs János életrajza.

Kordokumentum, amelyben ugyan az Újpest legendás 8-asa a főszereplő, de sorsa nyomán feltárul egy kor a maga minden szépségével, nyomorúságával, máig feloldhatatlan ellentmondásaival, ráadásul egy olyan ember szemszögéből, aki az akkoriban nagyhatalmú Belügyminisztérium oltalma és védelme alatt álló csapatban töltötte pályafutásának fénykorát.

Az idősebb generációnak nosztalgikus visszaemlékezés, a fiatalabbaknak tanulmánnyal felérő dokumentum egy emberről és egy korról, amely mindmáig tele van megfejthetetlen titkokkal.

További ajánlatunk

Kölyök a háznál
borító: Kölyök a háznál>
2 999 Ft
Nyújtással a sikerért
borító: Nyújtással a sikerért>
2 999 Ft
Mezítlábas edzés - Okosan lépj, tovább élsz!
borító: Mezítlábas edzés - Okosan lépj, tovább élsz!>
2 999 Ft
Macskafejjel
borító: Macskafejjel>
2 999 Ft
Társ egy életen túl is
borító: Társ egy életen túl is>
2 999 Ft
Mourinho
borító: Mourinho>
2 490 Ft
Eksztázis - Futás és önmegvalósítás
borító: Eksztázis - Futás és önmegvalósítás>
1 690 Ft
A bajnok
borító: A bajnok>
2 190 Ft

Hasznos holmik