apple store link google play link

Titi - Göröcs János, a varázsló

Olvass bele!
apple store link google play link

Göröcs János azon kevesek egyike, akik nemcsak részesei, de egyben főszereplői is voltak a magyar labdarúgás egyik fényes, sikerekben és eredményekben gazdag időszakának, a hatvanas évek futballjának.

Az Aranycsapatot követő úgynevezett "meggypirosak" vezéregyéniségeként nemcsak a pályák labdaművésze volt, hanem a közönség abszolut kedvencének is számított.

Az Újpesti Dózsában, a magyar válogatottban, majd egy furcsa fordulattal a Tatabánya csapatában töltött évei részint hű lenyomatai másfél évtized honi futballtörténelmének, de egyben szociografikus erejű "fényképei" a stadionokon, a pályán kívüli világnak, a Kádár-korszak magyar valóságának.

A könyv részben tisztelgés egy köztünk élő legenda egészen kivételes élete és pályafutása előtt, részint korrajz, amelynek figurái akár egy dokumentumfilm szereplői is lehetnének.

A Titi című könyv sokkal több, mint Göröcs János életrajza.

Kordokumentum, amelyben ugyan az Újpest legendás 8-asa a főszereplő, de sorsa nyomán feltárul egy kor a maga minden szépségével, nyomorúságával, máig feloldhatatlan ellentmondásaival, ráadásul egy olyan ember szemszögéből, aki az akkoriban nagyhatalmú Belügyminisztérium oltalma és védelme alatt álló csapatban töltötte pályafutásának fénykorát.

Az idősebb generációnak nosztalgikus visszaemlékezés, a fiatalabbaknak tanulmánnyal felérő dokumentum egy emberről és egy korról, amely mindmáig tele van megfejthetetlen titkokkal.

További ajánlatunk

Kölyök a háznál
borító: Kölyök a háznál>
2 490 Ft
Csak az izom!
borító: Csak az izom!>
2 490 Ft
Életem piros-fehérben
borító: Életem piros-fehérben>
3 299 Ft
Akvarisztika kezdőknek
borító: Akvarisztika kezdőknek>
2 999 Ft
Felhőkbe veszve
borító: Felhőkbe veszve>
2 590 Ft
A legnagyobb visszatérés - Guttmann Béla élete
borító: A legnagyobb visszatérés - Guttmann Béla élete>
2 490 Ft
Találkozunk minden olimpiai évben
borító: Találkozunk minden olimpiai évben>
790 Ft
A Ferjáncz
borító: A Ferjáncz>
2 490 Ft

Hasznos holmik