• ISBN:
  ISBN 9789634331780
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  671 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2016

Váncsa István szakácskönyve - Ezeregy+ recept

Új, bővített kiadás

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789634331780
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  671 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2016

Váncsa István szakácskönyvének új, bővített kiadásában negyven év munkáját gyűjti egybe. Egyedülálló mű, amely szakácskönyvnek nélkülözhetetlen, olvasmánynak pedig roppant szórakoztató. Hatalmas receptanyagot, 1125 különleges receptet tartalmaz, miközben a konyhaművészeti ismeretek valóságos enciklopédiája. Mindaz benne van, amit a gasztronómiáról egyáltalán tudni érdemes.

Szó esik benne a világegyetem létezését meghatározó fizikai állandók és a marhafarok különös, misztikus kapcsolatáról, a rákok víz alatti hetvenkedésének matematikai vonatkozásait leíró RayleighPlesset típusú egyenletekről, a polip hátborzongatóan fejlett intelligenciájáról, a konyhaművészet történeti, filozófiai, művészeti hátteréről, arról, mi köze a levesfőzésnek a hadművészethez, a magyar lakodalmas birkának Belső-Ázsiához, a töltött káposztának Perzsiához, ki volt Prométheusz, és egészen pontosan mennyire volt részeg akkor, amikor hazavitte a tüzet.

A kötet kibővült az eddig írott legalaposabb lecsóismereti értekezéssel, a kolbászok világának pazar, globális horizontú áttekintésével (persze a csabaitól indulva, amit a szerző a kozmosz gyémánttengelyének tekint); továbbá egy italfejezettel, amelyből kiderül, szükséges-e a forralt bor készítéshez az Edda című óskandináv mitologikus versfüzér teljes szövegét, de legalábbis Oddrún siralmának első szakaszát az utolsó szóig fejből tudnunk (igen).

További ajánlatunk

Minden szülés számít
borító: Minden szülés számít>
3 490 Ft
Illesztési hiba
borító: Illesztési hiba>
3 490 Ft
Gazdaváltás
borító: Gazdaváltás>
3 599 Ft
A nevem Anya
borító: A nevem Anya>
3 499 Ft
Gabonaagy - Életmódprogram
borító: Gabonaagy - Életmódprogram>
3 490 Ft
Őrülten boldog
borító: Őrülten boldog>
1 990 Ft
The Rosensteins’ Cookbook
borító: The Rosensteins’ Cookbook>
2 790 Ft
Ivólevek házilag
borító: Ivólevek házilag>
690 Ft

Hasznos holmik