• ISBN:
  ISBN 9789630992190
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  200 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
apple store link google play link

Környezet-gazdaságtan, környezetgazdálkodás

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789630992190
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  200 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
apple store link google play link

A szerző célja, hogy nélkülözhetetlen ismereteket adjon át a témakör iránt érdeklődőknek, de inkább szemléletet formáljon, szembeszállva a tudománytalan, haladásellenes, technikaellenes nézetekkel, az úgynevezett „zöld dilettantizmussal”. Ez mindig jól tetten érhető, azonosítható a sosem volt, idealizált múltba révedéssel; a közgazdasági értelemben rossz hatékonyságú, versenyképtelen, technikai szempontból elavult technológiákhoz, gazdálkodási formákhoz való visszatéréssel.
Tudomásul kell vennünk, hogy természetes és művi környezetünk erőforrás a számunkra, amelyet hasznosítanunk kell, ha élni és fejlődni akarunk. Erről szól a fenntartható fejlődés elmélete, illetve törvénye. Ezért nem szabad, nem lehet a környezetgazdálkodást leszűkíteni a környezetvédelemre, vagy még szűkebben értelmezve: a természetvédelemre.
„A laikus olvasó, vagy akár a könyvet tankönyvként használó diák számára is üzenem: nem szükséges mindig mindenben egyetértenie az itt leírtakkal, viszont nagyon fontos, hogy minden állítást, bárkitől, bárhonnan érkezzen is, engedje át szubjektuma kritikai szűrőjén, ne dőljön be könnyen divatoknak, maradjon meg szuverén, kritikus gondolkodónak. Ismertetni fogom az eltérő, gyakran egymásnak homlokegyenest ellentmondó nézeteket is az egyes témakörökben, nem mindig foglalok majd állást, rábízva az olvasóra a tudatos választást.”

További ajánlatunk

Crenchmarking
borító: Crenchmarking>
2 290 Ft
A kapitalizmus újratervezése
borító: A kapitalizmus újratervezése>
2 890 Ft
A nagy dobás
borító: A nagy dobás>
2 490 Ft
Hogyan készíts eredményes Facebook hirdetéseket?
borító: Hogyan készíts eredményes Facebook hirdetéseket?>
4 990 Ft
Nulláról az egyre
borító: Nulláról az egyre>
2 490 Ft
Magyar polip 2
borító: Magyar polip 2>
1 990 Ft
Bridge generáció
borító: Bridge generáció>
1 890 Ft
A pénz mágusai
borító: A pénz mágusai>
990 Ft

Hasznos holmik