A könyv átalakuló gazdasági jellemzői

A Könyvhét című könyvszakmai magazin februári, márciusi és áprilisi számában jelenik meg dr. Bódis Béla, a Kossuth Kiadó gazdasági igazgatójának cikksorozata.

„Milyen feltételek között éri meg a könyveket (azaz digitalizált könyvszerű tartalmakat) elektronikus, illetve hagyományos nyomtatott formában megjelentetni? Probléma-e, ha többféle formában is elérhető a vásárlók széles köre részére egy könyv? Milyen időtávban értékesíthető a nyomtatott és az elektronikus formájú könyv, az adathordozóhoz kötött, vagy letölthető könyv és hangoskönyv?”

A tanulmány a választ keresve az elektronikus és a hagyományos könyv árképzését járja körül. Az írás első része értelmezi az alapfogalmakat és felvázolja könyvek 21. századi családjának szerkezetét, végül a jelenleg érvényes áfa-kulcs kapcsán felveti az e-könyv termék vagy szolgáltatás jellegének dilemmáját. Az elemzés, melynek második része március közepétől lesz elérhető oldalunkon, ajánlott olvasmány azoknak, akik elektronikus könyv közreadására, kereskedelmére készülnek, de tanulságos lehet mindenki számára, aki ellenőrzéssel viseltetik a fizetős e-könyvek iránt.

További ajánlatunk

Pályakezdő milliárdosok
borító: Pályakezdő milliárdosok>
2 399 Ft
Környezet-gazdaságtan, környezetgazdálkodás
borító: Környezet-gazdaságtan, környezetgazdálkodás>
2 390 Ft
Nulláról az egyre
borító: Nulláról az egyre>
2 490 Ft
A Google titok
borító: A Google titok>
2 290 Ft
A kicsi szép
borító: A kicsi szép>
2 200 Ft
Magyar polip 2
borító: Magyar polip 2>
1 990 Ft
Szerintem
borító: Szerintem>
2 790 Ft
A ˝szellemi termelési mód˝
borító: A ˝szellemi termelési mód˝>
1 990 Ft

Hasznos holmik