A Viszkis és én

Olvass bele!

A Viszkis társaként Orbán Gábor tizenhárom bankrablást követett el, nyolc évet töltött fegyházban. Ambrus Attilát ő beszélte rá az első igazi bankrablásra.
A kétezres években elkezdett, de csak egy évtizeddel később befejezett visszaemlékezéseinek megírását eredetileg ezzel indokolta: "Elegem lett a Viszkis hazugságaiból!". Az eredmény több lett ennek bizonyításánál, noha a Kis Viszkisként is ismert szerző beszámolója alapján se az utolsó „meló”, se a lebukás, se a bírósági eljárás nem úgy történt, ahogyan azt a Viszkis állítja.
Orbán, aki magát is önkritikusan ábrázolja a könyvben, volt tettestársát nagyon is esendő emberként, nagyon is hús-vér figuraként mutatja be. A klotyót ebben a könyvben egyszer sem hívják toiletnek. Az viszont megtudható, hogy a sitten kiből és miért lesz csicskás, és kiből lesz nagymenő. Meg hogy utóbbiak milyen „féket” használnak a perverz aktusokra kényszerített köcsög bosszújának elkerülésére. Meg még az is, hogyan lehet egy év elzárást kapni mobiltelefon használatáért. Orbán a legjobb bűnügyi riporterekére emlékeztetően pörgős és olvasmányos stílusban képes előadni a viszkis rablások krónikáját, majd a jogerős ítéletet megelőző és követő börtönélményeket. Aztán, amikor a részletek egy nagyobb képpé állnak össze, láthatóvá válik a 21. századi magyar Gulág. Így lesz ez a könyv döbbenetes kordokumentum, hiteles portré a rendszerváltás utáni Magyarország talán legkevésbé ismert arcáról.

További ajánlatunk

Gazdaváltás
borító: Gazdaváltás>
3 599 Ft
Nyitottan a világra
borító: Nyitottan a világra>
3 299 Ft
Napsugaram
borító: Napsugaram>
2 290 Ft
Szellemidézés
borító: Szellemidézés>
1 790 Ft
Köszönjük, Elnök Úr!
borító: Köszönjük, Elnök Úr!>
1 490 Ft
Lovasi - Idáig tudom a történetet
borító: Lovasi - Idáig tudom a történetet>
2 590 Ft
Gyökereim
borító: Gyökereim>
650 Ft
Csöndek és hangok
borító: Csöndek és hangok>
990 Ft

Hasznos holmik