Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

A tér tágassága (életinterjú)

Rajk László

Kiadó : Magvető Kiadó

416 oldal

Megjelenés éve : 2019

ISBN 9789631439731

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

3 499 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 

A 2019-ben elhunyt Rajk Lászlóval 2009-ben készített életútinterjút Mink András. Ennek egy, a halála évében készült beszélgetéssel kibővített, szerkesztett változatát adjuk közre kötetünkben.
   Gazdag életpálya tárul elénk a második világháború utáni magyar történelem prizmáján keresztül. A kivégzett kommunista politikus fia neve elvesztése, az árvaház, az 56-os forradalom, majd a romániai száműzetés időszaka után fiatalon a rendszerkritikus művészeti formák iránt érdeklődő építész lesz. A 70-es években csatlakozik a formálódó demokratikus ellenzékhez; a hazai szamizdat egyik megteremtője, az SZDSZ politikusa, majd parlamenti képviselője, mindeközben pályáját soha fel nem adó, alkotó építész és látványtervező, akinek olyan munkák kötődnek a nevéhez, mint a budapesti Lehel Csarnok épülete, vagy a Megáll az idő, A londoni férfi és az Oscar-díjas Saul fia filmek látványtervei.
   Fotók és dokumentumok idézik meg a pálya személyes emlékeit, Rajk politikai és művészi tevékenységének fordulópontjait; az olvasást a történeti hátteret összefoglaló jegyzetanyag és annotált névmutató segíti.


 
 

© 2010 multimediaplaza.com