• KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2011
 • ISBN:
  978-963-09-7008-2
google play link

Biofunkcionális filozófia

Ontológia és fenomenológia az élő létek fényében

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2011
 • ISBN:
  978-963-09-7008-2
google play link
Kiss Tamás 1953. május 25-én született Szombathelyen.
Fiatal kora óta ír rendszeresen verseket. Biológus diplomája ellenére költészettel, festészettel és zenével is foglakozik. Gulyás Dénes professzor magántanítványa volt az Iparművészeti Főiskolán. A botanikában, ökológiában Vöröss László Zsigmond, Soó Rezső és Borhidi Attila tanítványa. 1998-ban Joseph Kadar, Párizsban élő festőművésszel megalapítja az „Ethic-Cards” mail-art folyóiratot. Itt jelent meg a „Levelek Krétáról” című etikai esszégyűjteménye. Az Égei-tengeri kultúra és művészet rajongója.
Számtalan hazai és külföldi tudományos és művészeti társaság tagja. Például: „Emily Bronte Society” – Anglia, Pishwanton Természetvédelmi és Művészeti Projekt – Skócia, Scientific and Medical Network – Anglia, Magyar Szociológiai Társaság és az ESA (European Association of Sociology), és tagja az MTA Köztestületének.

1990-től a Pécsi Tudományegyetem docense, majd az ETK főiskolai tanára, és tanított a Nyugat-Magyarországi Egyetemen is. Ökológiát, biológiát, filozófiát, humán ökológiát tanít, művészeti, irodalmi köröket tart. A humánökológia magyarországi meghonosítója. Fiatal kora óta, számtalan európai egyetemen, így, többek között Bradfordban, Leedsben, Münchenben, Regensburgban, Salzburgban, Bécsben meghívott előadó. Tudományos fokozatai: egyetemi doktor, kandidátus, PhD – ökológia, és honoris causa DSc. Művei közül kiemelendő az „Egy XX. századi ökológus beszélgetései” (Martineum), illetve a „Játék a biztonságért” (Szaktudás Kiadó) könyvek, melyekben a „biztonság ökológiájának” tudományos és természetfilozófiai alapjait rakta le. A „biofunkcionális filozófia” elméletének megalkotója, melynek elméleti bázisán, az élővilág működésének egy új példatárát készíti el, egykori mesterével, Borhidi Attilával.

További ajánlatunk

A protestáns etika Magyarországon
borító: A protestáns etika Magyarországon>
1 740 Ft
Az akarat szabadsága
borító: Az akarat szabadsága>
1 990 Ft
A tudomány és a politika mint hivatás
borító: A tudomány és a politika mint hivatás>
1 290 Ft
A hatalom és az egyén
borító: A hatalom és az egyén>
990 Ft
Konfuciusz élete és kora
borító: Konfuciusz élete és kora>
1 290 Ft
Evilági értékek - túlvilági polémiák
borító: Evilági értékek - túlvilági polémiák>
990 Ft
Női aforizmák és bölcsességek
borító: Női aforizmák és bölcsességek>
1 590 Ft
Vigasztalások
borító: Vigasztalások>
490 Ft

Hasznos holmik