• KIADÓ:
    Jaffa Kiadó
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2017
  • OLDALSZÁM:
    320 oldal
  • ISBN:
    ISBN 9789634750932

A paleo gyermek

A természetes szülőség elemei

Olvass bele!
  • KIADÓ:
    Jaffa Kiadó
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2017
  • OLDALSZÁM:
    320 oldal
  • ISBN:
    ISBN 9789634750932

Ugyan miért tudnák jobban az esőerdőben, mi a jó a saját gyerekeinknek?
Korunk első nemzedéke, amely felismerte a természeti és a modern ember világának ellentmondásait, még nem igazi paleolit generáció, hiszen épp csak nekikezdett korábbi étkezési és civilizációs szokásai megváltoztatásának. Gyermekeink azonban - ha teszünk érte - már beleszülethetnek ebbe az új létformába.

Ehhez kínál segítséget Kocsis Richárd könyve, amelynek legfőbb üzenete: éljünk bár csendes barlangban vagy forgalmas metropoliszban, mindig biológiai lények maradunk, remekbe szabott szerkezetek, amelyek azonban képtelenek lépést tartani a környezet drámaian felgyorsult változásaival. A feladat adott: a természet, az evolúció által egyszer már "feltalált", tökéletesített, ám azóta elfeledett tulajdonságokat, viselkedésformákat kell újra felfedeznünk és alkalmaznunk.
A friss kutatási eredményekkel gazdagon alátámasztott kötet határozott evolúciós biológiai és antropológiai nézőponttal közelít az örök kérdésekhez. Hogyan készüljünk a fogantatásra? Milyen gyakran és meddig szoptassunk? Hol aludjon a baba? Miért fontos a hordozás? Milyen a jó alvás? Milyen szerep jut az apának egy egészséges gyermek életében?
Térjünk vissza a gyökereinkhez, váljunk egy modern törzs tagjaivá, és tanuljunk a természeti népektől! Idealizáló vagy naiv elképzelések helyett a szerző színes és izgalmas példákkal illusztrálja tanácsait és állításait, a kétkedőknek pedig tudományos alapossággal magyarázza el az adott kérdés fiziológiai és pszichológiai hátterét.
Mindannyian arra vágyunk, hogy gyermekünk nálunk is egészségesebb, tudatosabb és kiegyensúlyozottabb lehessen. A paleo gyermek gyakorlati útmutató a következő generáció felneveléséhez, amely ezáltal lehetőséget kap rá, hogy már a kezdetektől tudatosabb életet éljen.

KOCSIS RICHÁRD vegyészmérnökként végezett a BME-n, és kutatási vezetőként dolgozik Budapesten. Közel húsz éve foglalkozik evolúciós kérdésekkel szabadidejében. A Paleolit életmódmagazin alapításától kezdve a lap egyik legtöbbet publikáló szerzője. A paleo szemléletű gyermeknevelésről szóló cikksorozatának írása idején született meg a kislánya, aki mellett testközelből szerezhetett tapasztalatokat.

További ajánlatunk

A szerelem 8 szabálya
borító: A szerelem 8 szabálya>
3 299 Ft
Gyulladáscsökkentő étrend és életmód
borító: Gyulladáscsökkentő étrend és életmód>
4 000 Ft
Férfinak és apának lenni
borító: Férfinak és apának lenni>
2 449 Ft
A rózsa labirintusa
borító: A rózsa labirintusa>
4 199 Ft
Kortalanul
borító: Kortalanul>
3 490 Ft
Gyógyító légzés
borító: Gyógyító légzés>
3 490 Ft
Ikigai - A boldogság japán titka
borító: Ikigai - A boldogság japán titka>
2 290 Ft
Váncsa István szakácskönyve - Ezeregy+ recept
borító: Váncsa István szakácskönyve - Ezeregy+ recept>
3 190 Ft

Hasznos holmik